Diari La Veu del País Valencià
Polítics valencians aplaudeixen la sanció del València als racistes mentre denuncien la instrumentalització dels insults pel Madrid

Diversos representants polítics valencians, entre ells l’alcalde Joan Ribó i la vicealcaldessa Sandra Gómez, han aplaudit la decisió del València Club de Futbol d’expulsar per a tota la vida de Mestalla als aficionats que van proferir insults racistes contra el jugador del Reial Madrid Vinicius, al mateix temps que han rebutjat generalitzar “injustament” cap a la ciutat o l’afició. Uns insults que han donat la volta al món i que, fins i tot, han estat condemnats pel president brasiler, Luis Ignació Lula da Silva.

Així s’han expressat representants polítics de Compromís, PP i PSPV en xarxes socials com l’alcalde, Joan Ribó, que ha piulat que “la millor fórmula perquè ningú s’atrevisca a generalitzar injustament a una ciutat o una afició pels atacs racistes d’uns energúmens és evitant d’arrel aqueixos comportaments”. “Benvinguda siga la identificació d’aqueixos individus i la sanció imposada”, ha remarcat.

També la vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha assenyalat que no es pot “permetre ni un sol racista en les graderies de Mestalla”. “Però tampoc que ens ataquen generalitzant a tota l’afició ni a la ciutat. En els moments difícils cal defensar València i ací és on es veu qui dona la cara”, ha afegit.

El regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán (PSPV), ha assenyalat que “el valencianisme vol expulsar als racistes i que aqueixos energúmens no tornen a entrar a Mestalla, ni a cap camp”. “El que no és just és el relat que es vol imposar des de Madrid. Mestalla no és racista. El valencianisme no és racista”, ha agregat.

Per part seua, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi (Compromís), ha asseverat: “A València estem farts de l’extrema dreta que embruta el nom de la ciutat i del València CF amb els seus fastigosos cants racistes i xenòfobs”.

Silencis significatius

Entre els alcaldables, destaca el silenci de la candidata del PP, Maria José Catalá. En canvi, sí que s’ha pronunciat el seu company de partit, l’eurodiputat Esteban González Pons, qui ha afirmat: “Els valencianistes de Mestalla som tolerants, generosos i sempre de primera, no es pot assenyalar a una afició sencera per uns cafres aïllats. No representen a ningú. Els insults d’odi han de desaparèixer de tots els camps de futbol. No al racisme”.

Tampoc han condemnat els insults cap perfil oficial o càrrec de Vox. Precisament, molta gent a les xarxes socials ha recordat que la formació ultra va fer un míting davant del Mestalla a les cinc de la vesprada, just una hora i mitja abans de l’inici del partit i que ja fora de l’estadi van proferir-se càntics racistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa