Cultura

Notícia: La Universitat de València: història i evolució
Comparteix
Roderic de Borja, papa Alexandre VI, va signar la butla que autoritzava la institució acadèmica el 1501
Notícia: Seguretat en festes: la lliçó de l'explosió al Campello
Comparteix
El 1987 va explotar una caixa metàl·lica que contenia petards de pólvora preparats per a un xicotet canó
Notícia: Alberto Carsí: de l'hidrogeologia a la resistència antifeixista
Comparteix
Alberto Carsí va ser geòleg, astrònom, enginyer, espeleòleg... però sobretot un defensor de l'aigua com a dret universal
Notícia: Un cas molt problemàtic
Comparteix
Diari La Veu ofereix cada setmana un relat d'«Un país d'històries»: una llengua i molts accents
Notícia: El secret de les patates roges: un gust universal
Comparteix
En la cuina popular, les patates es presenten de mil maneres i la recepta que expliquem ara és típica de l’Alt Palància
Notícia: L'ídol de les tertúlies
Comparteix
RELAT | "És impossible explicar d'una manera convincent el delit que sent quan em comuniquen una nova reunió. Ells saben que, més tard, quan m'hi trobe, probablement no emeta cap paraula."
Notícia: L'estudi que va canviar la història del vi a l'Antic Egipte
Comparteix
Els descobriments d'uns investigadors de la Universitat de Barcelona el 2005 van posar fi a la creença que a Egipte només es bevia vi negre
Notícia: Corts Valencianes: política i pactisme medieval
Comparteix
Quant al seu origen i composició, les Corts del regne de València van tenir com a referència les Corts del Principat de Catalunya, organitzades també en tres braços o estaments
Notícia: Obra de Josep Renau: dels cartells de guerra als fotomuntatges
Comparteix
En les seues concepcions teòriques i la seua obra, hi ha una clara posició política que el va portar a cercar un llenguatge directe
Notícia: Plat de cullera, o... pizza, hamburguesa?
Comparteix
Una cosa, almenys, ens queda clara: la salut és primer que res; i la segona, o tot seguit, és que, asseguts a taula, es disfruta més, és a dir, això de “fast food”, ràpid, ràpid, ho hauríem de deixar a un costat