Més-Compromís evita el debat a Diari La Veu

Aquest dimecres, com cada setmana des de fa més d’un any, Més-Compromís hauria d’haver publicat un article d’opinió en la secció Tribuna de Diari La Veu del País Valencià, signat per algun càrrec del partit. Tanmateix, la formació política ha pres la decisió de no continuar col·laborant-hi. Una decisió que lamentem profundament. 

El febrer de l’any passat vam oferir al llavors Bloc Nacionalista Valencià el nostre mitjà perquè les persones que hi pertanyen pogueren expressar el seu parer sobre l’actualitat política. Al principi, sobretot abans de la celebració del VIII Congrés, hi van escriure puntualment uns quants dirigents del partit i després la tribuna va ser ocupada totalment per líders de Joves PV i, de manera més regular, pel cap de comunicació de Més-Compromís, Vicent Pons.

Durant aquests mesos, no hi ha hagut cap problema, i més de vint-i-cinc persones han escrit a Diari La Veu en nom de Més-Compromís i de Joves PV. No obstant això, fa tot just una setmana, Pons expressava el seu «malestar» perquè Michelangelo La Spina, en un article titulat «El vestit nou de Compromís», l’havia «nomenat» pel que ell havia explicat anteriorment en una columna en què defensava la seua determinació d’abandonar Twitter. 

Dos dies més tard, divendres passat, el cap de comunicació de la formació ens notificava que deixava de col·laborar a Diari La Veu a conseqüència del contingut d’un altre article aparegut el dia abans, «El valencianisme impur», en què Ricard Chulià replicava l’últim que ell havia publicat: «A càmera lenta».

Alhora ens feia saber que preguntaria a Joves PV si volien continuar escrivint a Diari La Veu. La resposta va ser pràcticament immediata, ja que va arribar només cinc minuts després: Joves PV tampoc no tornaran a participar en el nostre mitjà. 

Així, doncs, el «malestar» que ha provocat a Vicent Pons dues opinions de col·laboradors de Diari La Veu que rebaten els arguments que ha exposat en aquest mateix periòdic i que, per tant, el «nomenen», ha sigut suficient perquè tota la formació en bloc renuncie a una tribuna des de la qual s’han expressat lliurement des de fa més d’un any. Tan lliurement com ho fa la resta d’opinadors del nostre mitjà, ja que sempre hem respectat la llibertat d’expressió de tothom. 

Per això, lamentem profundament que Més-Compromís i Joves PV hagen optat per defugir el debat públic a Diari La Veu i reiterem que tenen les portes obertes per manifestar-hi el seu parer quan ho consideren oportú.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.