Diari La Veu del País Valencià
Treball multa Glovo amb 79 MEUR i regularitza 2.283 a València i 8.331 a Barcelona

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha confirmat aquest dimecres que la Inspecció de Treball ha imposat una multa a Glovo de quasi 79 milions d’euros per incomplir l’anomenada Llei rider.

Díaz, en declaracions a la premsa a la seua arribada a la sessió de control a l’executiu espanyol al Congrés dels Diputats, ha afirmat, a més, que s’ha procedit a regularitzar la situació de 10.600 treballadors d’aquesta empresa, 2.283 de València i 8.331 treballadors a Barcelona.

La vicepresidenta ha acusat Glovo de «vulnerar» els drets laborals dels treballadors i d’«obstruir» la tasca de la Inspecció de Treball, una cosa que ha qualificat de «gravíssima» en un Estat social i democràtic de Dret, en el qual les empreses «han de complir la llei». «Estem davant d’una autèntica actuació de falsos autònoms i el pes de la llei caurà sobre aquesta empresa, com ja ha caigut amb la Inspecció», ha advertit la vicepresidenta.

L’anomenada Llei rider, en vigor des d’agost del 2021, obliga les plataformes digitals de repartiment a contractar com a assalariats els seus repartidors. Així, reconeix la presumpció de laboralitat dels treballadors que presten serveis retribuïts de repartiment a través d’empreses que gestionen aquesta tasca mitjançant una plataforma digital, en línia amb la sentència que va dictar el Tribunal Suprem el setembre del 2020, en la qual establia que els repartidors són treballadors per compte d’altri i no autònoms.

Comparteix

Icona de pantalla completa