Diari La Veu del País Valencià
Intersindical Valenciana torna als jutjats per defensar la lluita del col·lectiu «rider»

Aquest dijous ha tingut lloc al jutjat número 15 de València el judici contra l’empresa Glovo. Un procés judicial que afecta més de 600 riders. Durant la sessió, Intersindical Valenciana, que representa una part del col·lectiu ha reiterat que «els treballadors i treballadores d’aquestes plataformes són falsos autònoms i que haurien de ser assalariats».

Aquest és el posicionament que, en el seu dia, va emetre la Inspecció de Treball, després de la denúncia que va interposar Intersindical. El sindicat, en conseqüència, demana el pagament de les quotes que l’empresa hauria d’haver abonat a la Seguretat Social des d’octubre del 2015 fins al setembre del 2018. Una xifra que s’acosta al milió d’euros.

La tresoreria de la Seguretat Social ha defensat la mateixa postura que la Intersindical. Per contra, la mercantil Glovo manté que els treballadors de repartiment no són assalariats, sinó autònoms. El judici havia d’haver tingut lloc el setembre del 2020, però es va ajornar per la pandèmia de la COVID-19.

Sentències favorables

Intersindical Valenciana sempre ha estat al costat de la lluita del col·lectiu rider i ja ha guanyat algunes sentències en aquest sentit. El 28 d’octubre de l’any passat, per exemple, el Jutjat del Social número 15 va emetre una sentència contra Glovo per contractar en frau de llei un repartidor. I anteriorment també s’han aconseguit victòries judicials contra altres plataformes semblants com ara Deliveroo.

Cal tindre en compte que el Tribunal Suprem, va sentenciar el maig del 2020 en aquest sentit: que els riders són falsos autònoms. Una sentència que genera jurisprudència i marca la línia que han de seguir la resta de tribunals.

Comparteix

Icona de pantalla completa