Diari La Veu del País Valencià
Tal dia com hui del 2017 Zoo va publicar el disc «Raval»

El 24 de març del 2017 Zoo va publicar Raval, un disc sobre la perifèria de la història, que acull els marginats socials, però que sovint ha estat el bressol d’expressions artístiques que s’han popularitzat.

El grup, nascut a Gandia (la Safor) el 2014 de la mà de Panxo (Toni Sánchez), exmembre d’Orxata Sound System, se centra entre el rap, el hip-hop, el rock i l’ska, però també mescla ritmes electrònics. Les lletres de les cançons tracten qüestions polítiques i socials d’actualitat.

El mateix any va traure a la llum Tempestes venen del sud, el primer disc, que contenia Estiu, una cançó i un videoclip que van revolucionar les xarxes socials i van aconseguir al voltant de milió i mig de reproduccions en poc de temps.

A partir d’aleshores va començar a participar en concerts arreu del País Valencià i Catalunya. El 2015 va ser el cap de cartell del Feslloc.

El 2016 va enregistrar l’EP Esbarzers i camins, i després de Raval, el 2018 va publicar quatre singles més: Robot, Omertà, Cançons d’ofrena i Karrer de l’amargura (Basque remix). Tots els singles del 2018 van ser recopilats en l’EP EP2K18.

El 2021 va traure Llepolies, pel qual van rebre el premi Enderrock al millor disc de música urbana i el de millor artista de l’any.

A finals del 2022, es van exhaurir totes les entrades dels concerts de la gira celebrats al WiZink Center de Madrid i al Palau Sant Jordi de Barcelona. Només entre les dues ciutats, Zoo va arribar a concentrar unes 25.000 persones.

Comparteix

Icona de pantalla completa