Diari La Veu del País Valencià
Compromís acusa Mazón de practicar «zaplanisme a l’enèsima potència» pel cas dels diputats de Cs a la Diputació d’Alacant

El grup de Compromís a la Diputació d’Alacant ha acusat el president de la institució provincial i líder del PP valencià, Carlos Mazón, de representar «el zaplanisme elevat a l’enèsima potència», i ha exigit el cessament immediat de la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra; i del diputat d’Infraestructures Javier Gutiérrez, als quals acusa de transfuguisme.

Així s’ha expressat Gerard Fullana, portaveu valencianista a la institució, després que Julia Parra i Javier Gutiérrez, ambdós de Ciutadans, hagen abandonat el partit i s’hagen passat al grup de no adscrits, tot mantenint les competències i continuant governant de la mà del PP.

Fullana compara Mazón amb Zaplana pel fet que l’expresident de la Generalitat, abans d’accedir a aquest càrrec, va ser investit alcalde de Benidorm (Marina Baixa) gràcies al vot d’una trànsfuga procedent del PSPV a inicis dels anys noranta.

«Durant tota aquesta legislatura, Mazón ha promogut mocions de censura amb trànsfugues en diferents municipis. Ara, consuma el seu propi govern trànsfuga, cosa inaudita. Els diputats trànsfugues han d’abandonar les seues competències d’immediat. Mazón no pot continuar al davant d’un govern trànsfuga il·legítim», ha etzibat. També ha dit que els diputats que han abandonat Cs han demostrat «confiar i treballar més en el projecte del PP que en del seu propi partit».

Comparteix

Icona de pantalla completa