Diari La Veu del País Valencià
Julia Parra confirma l’abandonament de Cs

Sense sorpreses. Tal com calia esperar, la diputada de Cultura a la Diputació d’Alacant, Julia Parra, ha confirmat que abandona Ciutadans i que continuarà en el seu càrrec a la institució provincial, integrant el govern que lidera Carlos Mazón amb el PP. La decisió de Parra va seguida de la del seu company de viatge Javier Gutiérrez, responsable d’Infraestructures en aquesta corporació, que va anunciar l’abandonament de Cs aquest dimarts.

La decisió idèntica de Parra era previsible. Al llarg de la legislatura, havia expressat la seua connivència amb el PP, partit amb què ha governat a la Diputació i al seu municipi, Sant Joan d’Alacant, on Parra és regidora. De fet, en aquesta localitat, l’alcalde és el seu marit, Santiago Román, qui va ser investit com a membre de Cs i que abans d’acabar la legislatura ha fet públic que serà el pròxim candidat a l’alcaldia amb el PP, partit de què Román va formar part en el passat. Encara més: a Sant Joan d’Alacant, Román i Cs governaven en virtut d’un pacte amb el PSPV, fins que al gener van expulsar els socialistes per integrar el PP a l’equip de govern.

Tant Parra com Gutiérrez han renegat de la nova direcció del partit al País Valencià, exercida per la síndica Mamen Peris, que els últims dies ha escenificat més proximitat amb el govern del Botànic. De fet, davant l’abandonament de Gutiérrez, Peris va instar Parra a pronunciar-se sota amenaça de ser expulsada del partit. El termini establert per la síndica acabava dilluns, però no ha calgut esgotar-lo, atès que Parra ja ha abandonat la formació taronja.

Entretant, Carlos Mazón, qui està incorporant bona part dels membres de Cs a les llistes locals del PP –molts d’ells van fer el salt del PP a Cs de la mà del zaplanisme, quan aquest sector estava enfrontat amb Francisco Camps–, ha donat suport tant a Gutiérrez com a Parra, ha confirmat amb entusiasme que continuaran integrant l’equip de govern a la Diputació d’Alacant i ha titllat el comportament de Cs com «una deriva cap al sanchisme».

Comparteix

Icona de pantalla completa