Diari La Veu del País Valencià
S’agreuja la crisi a Cs: Juan Córdoba abandona el partit acusant de «bolxevic» la nova direcció

La crisi de Ciutadans s’allarga i s’agreuja sense aturador. L’últim a deixar la formació ha sigut el diputat a la Diputació de València, Juan Córdoba, que no abandonarà el seu càrrec a la institució provincial i passarà al grup de no adscrits. Entre els seus arguments per a abandonar Cs hi ha que el partit, a nivell estatal, està seguint «una deriva bolxevic» i que la nova direcció valenciana, encapçalada per la síndica Mamen Peris, s’està apropant massa a les formacions del Botànic.

«Ciutadans hauria de desaparèixer amb dignitat i no entregar-se al PSOE, a Podem i a Compromís per un plat de fesols», ha declarat el diputat després de comunicar la decisió per correu electrònic. Córdoba, que va renunciar al seu sou polític en 2019 i que treballa en un hospital, assegura que la seua eixida del grup es deu al fet que alguns càrrecs de Cs «estan cansats» de la deriva de la formació taronja des de l’eixida d’Albert Rivera el 2019. «S’està convertint en un partit crossa del PSOE i en un partit d’esquerres», ha dit, referint-se al partit tant a nivell estatal com a nivell valencià. «És una errada voler ser més d’esquerres que la gent d’esquerres».

Segons Córdoba, recentment li han impedit impulsar una moció contra les ajudes a entitats nacionalistes en al Diputació «perquè des de Madrid volen mantindre un perfil baix amb el catalanisme».

El diputat també ha relacionat la seua marxa amb la de Javier Gutiérrez, que també passa al grup de no adscrits a la Diputació d’Alacant, tot i que continuarà formant part de l’equip de govern de Carlos Mazón. De fet, aquest dimecres Mamen Peris ha visitat Alacant per a denunciar la situació que s’ha generat a la institució provincial, on segons ella Mazón governa amb un «trànsfuga». Peris també ha amenaçat el president de la Diputació de trencar el pacte de govern si Mazón no cessa Gutiérrez, que és diputat d’Infraestructures, abans de dilluns.

Es dona la circumstància, en canvi, que Mazón ha rebut amb indiferència la marxa de Gutiérrez de Cs i aquest continuarà al govern provincial. El mateix ocorrerà amb Julia Parra, l’altra diputada de Cs, que s’ha posicionat a favor del PP i que ha sigut instada a abandonar les seues competències a la Diputació si no segueix les directrius del partit. Parra, en canvi, té bona sintonia amb el PP, partit amb què governa a Sant Joan d’Alacant (l’Alacantí), on és alcalde el seu marit, Santiago Román, que va ser candidat de Cs a l’alcaldia el 2019 i que ha sigut fitxat com a cap de cartell del PP per a les eleccions d’aquest mes de maig.

Comparteix

Icona de pantalla completa