Javier Gutiérrez, el penúltim desertor de Cs que s’apropa al PP

El diputat provincial passa al grup de no adscrits després de denunciar un aproximament de Cs al PSPV

Tot i que era un anunci previsible, la marxa de Javier Gutiérrez de Cs no ha deixat de ser polèmica. El diputat a la Diputació d’Alacant, portaveu de la formació taronja i membre de l’equip de govern que dirigeix Carlos Mazón –dirigeix la cartera d’Infraestructures–, passarà al grup de no adscrits després d’abandonar la formació liberal. També romandrà com a regidor a l’Ajuntament de Xixona (l’Alacantí).

El divorci de Gutiérrez amb Cs va tindre el primer capítol públic fa ara un any, amb la moció de censura que el seu antic partit i els socialistes van dur a terme contra l’alcalde d’Oriola (Baix Segura) amb el PP, Emilio Bascuñana. En aquell moment Gutiérrez va ser expulsat de l’executiva provincial del partit taronja. Des d’aquell moment, la seua línia ha sigut la d’apropar-se al PP qüestionant totes i cadascuna de les enteses puntuals que hi ha hagut entre el seu antic partit i els socialistes.

Tant és així que, davant l’actitud de la nova síndica de Cs a les Corts, Mamen Peris, que ha arribat a alguns acords amb el PSPV, Gutiérrez l’ha acusat de voler intentar perjudicar Carlos Mazón i de mirar de beneficiar Ximo Puig.

Gutiérrez ha denunciat patir «una persecució» al si del seu partit, i ha assenyalat Peris de pactar «amb partits nacionalistes i d’extrema esquerra». No s’ha pronunciat sobre la seua possible marxa al PP, però atesos els precedents al seu partit, en què molts membres han fet el salt de Cs a la formació liderada per Carlos Mazón al País Valencià, no són poques les veus que pronostiquen aquest desenllaç.

Mentrestant, Mamen Peris ha etzibat que «espere que Mazón no es convertisca en un Zaplana i governe amb trànsfugues», ha dit en relació a la marxa de Gutiérrez al grup de no adscrits i en referència al fet que l’antic president de la Generalitat va arribar a inicis dels noranta a l’alcaldia de Benidorm (Marina Baixa) gràcies al vot trànsfuga d’una regidora socialista.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.