Diari La Veu del País Valencià
L’extrema dreta prova de boicotejar la presentació del llibre de Mulet a Castelló de la Plana

Aquest dijous a l’Espai Cultural Menador de Castelló de la Plana un grup d’extrema dreta va provar de boicotejar l’acte de presentació del llibre Carles Mulet, una temporada en el Senat, en què hi participava el mateix senador de Compromís, la regidora de Cultura, Memòria Democràtica, Feminismes i LGTBI a l’Ajuntament de la ciutat, Verònica Ruiz, i els autors del llibre, els periodistes Emma Zafón i Jordi Maura. Unes hores abans, Ruiz havia declarat com a investigada judicialment per la querella que va interposar Vox en la qual l’acusa de prevaricació per la retirada de la creu del parc Ribalta.

Unes deu persones van entrar a la sala tan bon punt va començar l’acte amb cartells contra Mulet i Ruiz, i van insultar tots dos, mentre al rebedor de l’edifici, un altre grup de feixistes, xiulaven i els escridassaven.

A més, al mateix centre s’estava inaugurant l’exposició «Terra marcada», dedicada als cinc anys de treballs d’exhumacions al cementeri de la capital de la Plana Alta, en què hi han col·laborat el Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Castelló (GRMHC) i l’Ajuntament. Un dels ultres va agredir Juan Luis Porcar, membre d’aquesta entitat, Joan Lluís Porcar.

També hi eren presents la diputada de Podem al Congrés Marisa Saavedra, que en va deixar constància dels fets a Twitter, i la subdelegada del govern espanyol a Castelló de la Plana, Soledad Ten.

Finalment, la Policia Municipal va dissoldre la concentració feixista, que va deixar pintades fora de l’edifici.

Carles Mulet ha assenyalat a les xarxes socials que alguns dels ultradretans que van insultar i agredir els assistents pertanyen a l’equip de la portaveu local del PP Begoña Carrasco, com ara Alejandro Sanz Sobrino, amb qui comparteix fotos i comités de partit; Javier Torres, membre de la seua candidatura municipal i executiva local, o Carlos Revert Gil, secretari d’àrea d’Universitats en la mateixa executiva. També hi eren Norberto Domínguez ,d’Abogados Cristianos, entitat feixista que ha estat tota la setmana assetjant per xarxes Mulet i la rectora de l’UJI per la cessió de l’espai cultural a l’editorial Onada per a presentar aquest llibre.

El senador ha asseverat que «aquests feixistes són directament del Partit Popular». «Han alimentat un monstre que ja no poden controlar, els van donar ales per a vindre a insultar-nos i amenaçar-nos quan vam retirar la creu franquista del Ribalta, ja que aquestes tres persones identificades també van estar en la concentració ultra que ens va amenaçar aquell dia, al carrer, però ara ja han traspassat tots els límits, i els envien als nostres actes, fins i tot els culturals, a agredir-nos», ha afegit.

«O Carrasco condemna immediatament aquest acte i expulsa del PP aquests tres elements i uns altres que podrà identificar en els vídeos i poden ser també membres del PP, o entendrem que forma part de la seua estratègia de calfar l’ambient de manera intolerable. Que vinguen a agredir-te, quan presentes un llibre, on hi havia menors, és ultrapassar tots els límits. No és moment de tebieses, o justificacions, és temps de condemnar el feixisme i la intolerància i prendre mesures, o quedarà clar que darrere de tot està el PP local», ha conclòs.

Per part seua, la periodista Emma Zafón, coautora del llibre, ha explicat en un tuit com els ultres van intentar rebentar l’acte.

Comparteix

Icona de pantalla completa