Diari La Veu del País Valencià
Verònica Ruiz declara com a investigada judicialment per la retirada de la creu del Ribalta

La regidora de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, Verònica Ruiz, ha assegurat aquest dijous estar «molt tranquil·la» abans d’entrar als jutjats a declarar com investigada judicialment per la querella que va interposar Vox en la qual l’acusa de prevaricació per la retirada de la creu del parc Ribalta. Així mateix, s’ha mostrat convençuda que aquest procés «es quedarà en no res».

La regidora ha arribat a la Ciutat de la Justícia acompanyada d’alguns companys de Compromís com ara el diputat al Congrés Joan Baldoví; el portaveu adjunt de Compromís a les Corts, Vicent Marzà; el secretari d’Ocupació, Enric Nomdedéu, i el portaveu de la formació a l’Ajuntament de la ciutat, Ignasi Garcia, als quals posteriorment s’ha unit el regidor socialista Omar Braina.

Ruiz ha explicat davant els mitjans de comunicació que «perquè hi haja prevaricació ha d’haver-hi una injustícia manifesta i arbitrarietat, i ni en aquest expedient ni en cap altre hi ha hagut cap dels dos elements». A més, ha indicat que totes les decisions polítiques que s’han dut a terme han sigut sempre sobre informes tècnics-jurídics que permeten prendre aquestes decisions i «des del màxim respecte a la legalitat i als sentiments religiosos».

Retirada de la creu franquista del Parc Ribalta de Castelló de la Plana

«Estic molt tranquil·la, contestaré totes les preguntes, però el que em preocupa és que Vox, aquest partit que defensa els valors antidemocràtics, l’odi i el fanatisme, estiga aprofitant-se de l’estat de dret per a fagocitar la democràcia i per a acovardir-nos. No es pot tolerar la intolerància i hem de combatre-la des de tots els estrats socials», ha afegit.

Ruiz ha subratllat que continuaran defensant, «davant el seu odi, el seu fanatisme, els crits, insults, amenaces de mort i les querelles, els valors democràtics, la cultura per la pau i mirant-los de front». Així mateix, ha manifestat la seua «preocupació» perquè no puguen continuar les obres de l’espai on es va retirar la creu per falta de treballadors.

Per part seua, la presidenta provincial de Vox, Llanos Masó ha indicat que espera que Verònica Ruiz explique davant la Justícia «les seues paraules, segons les quals a la creu es duien a terme actes d’exaltació del franquisme i manifestacions polítiques», ja que «els nostres jurídics van sol·licitar un informe a la Subdelegació del govern espanyol sobre els actes que es feien a la creu, i diu que se n’han fet 160 i cap ha sigut polític ni d’exaltació del règim anterior; per tant, esperem que la regidora responga sobre les seues paraules», ha apuntat.

«Atac a la llibertat de culte»

Segons Masó, Vox sempre ha mantingut que això «és un atac a la llibertat de culte, a la llibertat d’expressió i a totes les llibertats», i -ha dit- el seu partit recuperarà «totes aquestes llibertats que ens han arrabassat». «Només cal veure el que va ocórrer amb els càrrecs i simpatitzants de Compromís mentre s’estava retirant la creu, que cridaven “que caiga”, i això és un atac a la llibertat de culte i un odi a tot el que siga cristià», ha manifestat.

Masó ha defensat que continuaran lluitant pel tema i deixaran constància de «quins són els principals objectius d’aquesta esquerra radical i separatista que tenim a l’Ajuntament i en pràcticament totes les institucions», i -ha afegit- «alçarem tot el que destruïsquen, incloses les creus».

Finalment, el portaveu d’Abogados Cristianos, Norberto Domínguez, ha tornat a denunciar la retirada il·legal de la creu del Ribalta a pesar que encara no s’ha acceptat la personació de l’associació a la qual representa en el procés, i ha recordat que tenen una altra querella oberta per prevaricació contra Verónica Ruiz «per la il·legalitat de l’enderrocament», que van presentar dies després de la retirada de la creu.

«Compromís té un marcat caràcter anticristià, i Abogados Cristianos no deixarem cap enderrocament sense resposta jurídica», ha assenyalat el portaveu d’aquesta associació, que s’ha mostrat «optimista» perquè pensa que l’enderrocament «està tan ple d’irregularitats que tard o d’hora la creu tornarà al parc Ribalta».

«L’Ajuntament ha argumentat que era un lloc d’exaltació franquista per a retirar la creu però no l’ha pogut demostrar perquè és mentida», ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa