Diari La Veu del País Valencià
Feixistes insulten Mulet i càrrecs públics durant la retirada de la creu franquista de Castelló de la Plana [Vídeo]

Durant la retirada definitiva de la creu franquista del parc Ribalta de Castelló de la Plana aquest dimecres, s’han viscut moments de tensió provocats per un grup de feixistes, entre els quals hi havia un exguardaespatlles de Carlos Fabra, quan han arribat al lloc representants de Compromís, als qui han insultat amb crits de «terroristes» i «assassins».

La concentració de protesta ha sigut convocada per la Plataforma de defensa de la creu del Ribalta, secundada per Abogados Cristianos, que ha promogut un llarg procés contenciós contra la decisió de l’Ajuntament de Castelló de la Plana de retirar el monument en aplicació de la Llei de la Memòria Històrica.

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha manifestat a les xarxes socials: «Avui quatre fatxes ens han amenaçat a càrrecs públics amb total impunitat. Però nosaltres avui dormirem molt contents per retirar símbols franquistes, ells rabiant»

Per part seua, el diputat de Compromís a les Corts i exconseller de Cultura, Vicent Marzà, ha dit: «Mentre els de l’odi segueixen fent l’únic que saben fer, nosaltres seguirem avançant cap una societat més democràtica i justa. I per descomptat: posarem la cara i el cos com avui (i quan calga) per defensar la justícia i la reparació democràtica davant el feixisme».

Comparteix

Icona de pantalla completa