Diari La Veu del País Valencià
Últim balanç de l’incendi: 4 persones mortes, 14 desaparegudes i 15 ferides

L’incendi virulent i de grans dimensions originat aquest dijous en un edifici del barri de Campanar de València que va afectar un altre bloc de cases confrontant s’ha saldat, de moment, amb quatre persones mortes, 14 desaparegudes i 15 ferides la vida de les quals no corre perill.

Així ho han comunicat aquest divendres el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, i la delegada del govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé, en declaracions als mitjans de comunicació després d’assistir a una reunió al Lloc de Comandament Avançat. En la trobada també hi han participat la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, i l’alcaldessa de València, María José Catalá.

Tant Mazón com Bernabé han explicat que de moment no ha variat la xifra de persones mortes, perquè els bombers i policies no han pogut accedir a l’interior dels edificis afectats, que aquest matí ja no tenen flames.

«Estem en espera que els bombers puguen entrar als edificis i donen dades del que hi troben», ha asseverat Mazón. «S’estan fent comprovacions exteriors i quan es tinga una seguretat bàsica, podran entrar-hi», ha indicat.

«La xifra variarà»

Bernabé ha assenyalat que fins ara s’han localitzat quatre cossos sense vida dins de l’edifici i hi ha actualment 14 persones desaparegudes, encara que «la xifra variarà», ha advertit la delegada.

La Policia Nacional, ha dit, treballa en el recompte dels veïns de l’edifici: «De moment, tenim identificades a 14 persones sense localitzar, xifra que variarà perquè treballem per a intentar localitzar les persones que podrien quedar dins. És un edifici amb molts habitatges en alguns dels quals residien persones de nacionalitat estrangera que són més difícil de trobar», ha afegit.

La Policia Científica, ha destacat, entrarà als edificis amb els bombers «quan es puga accedir-hi»per a «començar les tasques de cerca i identificació de cadàvers», ha apuntat. Bombers i la Unitat Militar d’Emergències (UME) col·laboraran en aquests treballs, mentre que la Policia farà la identificació dels possibles cossos dins dels edificis i investigarà els motius del foc.

Els ferits, fora de perill

Mazón ha explicat que els serveis sanitaris han atés 15 persones ferides, la vida de les quals no corre perill, set d’elles bombers. Dels 15 ferits, només hi ha sis persones ingressades en diferents hospitals, mentre que les altres nou han estat donades d’alta directament.

De les sis persones ingressades, cinc són bombers que presenten cremades o algun trencament de braç per haver caigut, «però no es tem per la vida de cap d’elles», ha asseverat el president de la Generalitat Valenciana.

Més notícies
Incendi de Campanar / Europa Press
Els bombers sufoquen les flames de Campanar
Notícia: Els bombers sufoquen les flames de Campanar
Comparteix
Els equips de rescat refreden els edificis cremats a l’espera de trobar més cossos
Una de les persones rescatades, al balcó de l'edifici en flames | Eduardo Manzano | EP
Bombers rescaten dues persones d’un balcó de l’edifici incendiat a Campanar
Notícia: Bombers rescaten dues persones d’un balcó de l’edifici incendiat a Campanar
Comparteix
Un home i la filla estaven refugiats a la setena planta
Edifici en flames a Campanar | Eduardo Manzano | EP
Habiliten un telèfon per a familiars d’afectats per l’incendi de Campanar
Notícia: Habiliten un telèfon per a familiars d’afectats per l’incendi de Campanar
Comparteix
Els bombers han rescatat dues persones, un home i la filla, d’un balcó de la setena planta
Un bomber treballa per a rescatar dues persones atrapades a l'edifici incendiat a Campanar | Eduardo Manzana | EP
Troben almenys quatre persones mortes a l’edifici incendiat a Campanar
Notícia: Troben almenys quatre persones mortes a l’edifici incendiat a Campanar
Comparteix
L'Ajuntament de València ha confirmat que fins ara també n'hi ha 19 desaparegudes i que decretará dies de dol oficial

Comparteix

Icona de pantalla completa