Diari La Veu del País Valencià
Un incendi descomunal crema un edifici de 14 pisos a Campanar [Vídeo]

Un incendi paorós crema un edifici de 14 plantes al barri de Campanar de la ciutat de València. La magnitud del foc és tal que el fum i la cendra arriben fins al barri de Benimaclet. El Centre de Coordinació d’Emergències ha activat el Pla Territorial d’Emergències (PTECV) situació 2 i ha demanat als ciutadans no acostar-se al lloc ni a zones confrontants, ja que pot resultar perillós i per a facilitar el treball dels equips d’extinció. L’avís ha entrat a les 17.35 hores i poc després la finca sencera estava pràcticament en flames.

La causa del foc encara és desconeguda. Les flames s’han originat durant la vesprada d’aquest dijous i han generat una gran columna de foc i fum als voltants de l’edifici, ubicat entre els carrers Mestre Rodrigo i Poeta Rafael Alberti.

Quatre dotacions de bombers dels parcs de Burjassot, Montcada i Torrent i un oficial de guàrdia s’han sumat als bombers de la ciutat de València en l’extinció de l’incendi, ja que el Consorci de València els ha sol·licitat ajuda al voltant de les 18.30 hores. Se sumen així als 14 vehicles de Bombers de València que participen en els treballs.

Persones als balcons

A l’edifici, s’hi veuen algunes persones refugiades als balcons de les plantes superiors esperant que els bombers les rescaten i se sent com es trenquen vidres.

El PTECV situació 2 es declara quan s’han produït danys extensos i cal mobilitzar recursos «extraordinaris» i constituir el CECOPI, el Lloc de Comandament Avançat i un «nombre determinat» d’unitats bàsiques.

La Policia Nacional ha acordonat la zona, on ja es veu únicament l’esquelet de la part superior de l’edifici afectat, que està sent devorat pel foc,. De fet, cauen elements en flames des dels pisos que cremen en un moment en el qual bufa un fort vent. La Policia Local ha tallat el trànsit a les avingudes General Avilés i Mestre Rodrigo en tots dos sentits.

El Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) ha mobilitzat al lloc una Unitat de suport i coordinació, vehicle de múltiples víctimes, hospital de campanya, tres SAMU, dos SVB (Suport Vital Bàsic) i una ambulància convencional.

Activació de l’UME

El govern espanyol ha activat el desplegament de la Unitat Militar d’Emergències (UME), que havia sol·licitat prèviament el Centre de Coordinació d’Emergències valencià, segons han confirmat a Europa Press fonts del Ministeri de Defensa.

En concret, Defensa ha activat al Tercer Batalló d’Intervenció en Emergències (BIEM III), que està situat a les instal·lacions que UME té en la Base Militar Jaume I, en el terme municipal de Bétera (el Camp de Túria)

Tant el seu personal de servei com el que no ho estava, tot el material antiincendis, motobombes i un dispositiu sanitari s’han posat a la disposició de l’incendi.

Comparteix

Icona de pantalla completa