Diari La Veu del País Valencià
Puto C1, putos catalans, puto supremacisme lingüístic

La polèmica és sobradament coneguda. Fa uns dies una jove infermera gaditana que treballa a l’Hospital de La Vall d’Hebron de Barcelona, Begoña Suárez, puja un vídeo a Tik Tok on es queixa que per a exercir li calga estar en possessió del «puto C1 de català» que, segons ella, es «treurà sa mare». Com es posarà el dia que intente treballar a un hospital de Londres i li demanen que puga acreditar que sap anglès.

Com no podia ser d’una altra manera el Departament de Salut intervé i li obre un expedient. Davant de la reacció de l’administració catalana i de l’allau de crítiques, la premsa espanyolista ix a justificar a la xiqueta i deixa anar com d’injust és haver d’aprendre català, gallec o euskera per a treballar en un territori amb una llengua oficial —oficial!— diferent del castellà. Per acabar-ho d’adobar afegeixen que entre els qui l’han criticada s’hi compta «el prófugo Puigdemont» que, a més, s’ha atrevit a parlar de genocidi lingüístic.

Algun mitjà de comunicació més passat de rosca denuncia una campanya separatista per a viralitzar el vídeo amb intencions perverses alhora que barreja les llistes d’espera de la sanitat catalana per a ser intervingut quirúrgicament amb el terrible incident de les bessones de Sallent. Bestial. Fastigós.

El cas és que no tan sols defensen la gaditana un munt de diaris i emissores. La caverna política també treu la seua cavalleria de rucs desbocats. El president de Convivencia Cívica Catalana, Ángel Escolano, en una piulada qualifica a la del «puto C1» de pobra infermera atacada per la Generalitat i «sus secuaces» atesa la seua condició de dissident. El diputat del quasi extint partit polític Ciudadanos, Carlos Carrizosa, s’hi refereix amargament a «los santones del Régimen». Els d’Arrimadas ja no saben què dir per a eixir en els papers.

Com siga, per als defensors de la unitat de la pàtria —i de la màtria lligada a les potes del llit— Catalunya és ara una rèplica de l’Alemanya nazi, ara una teocràcia com la de Jomeini, ara una versió ibèrica de l’apartheid, ara una mutació catalanista del franquisme. Un règim, per cert, amb els seus epifenòmens valencià i balear on el «puto català» amb les seues diverses varietats és per excel·lència el símbol de l’opressió i l’endarreriment cultural i econòmic.

La xiqueta, finalment, assegura en unes declaracions a El Mundo estar penedida. Penedida no per haver insultat els ciutadans que li paguen la nòmina cada mes sinó per por que un qualsevol boig dels molts que corren per Catalunya vinguen a buscar-la i l’apallissen.

Encara no sap la infermera del «puto català», dels putos catalans que volen existir plenament en la seua llengua, que el més probable de tot és que no li passe res. Fet i fet, l’espanyol gaudeix d’un estatus legal i polític superior defensat per jutges, policies, militars i funcionaris de tot pelatge. Són els seus els qui tenen la paella pel mànec i la pobrissona encara ni se n’ha adonat.

La merda de vídeo de la infermera posa en relleu que estem on estàvem fa un grapat d’anys, tot i que la situació encara podria arribar a ser pitjor si l’Estat acaba per caure en mans d’unes formacions polítiques obertament supremacistes, culturalment assimilacionistes, fanàticament nacionalistes, sense necessitat de dissimulacions. No ho dic per consolar-se, només per deixar-ne constància.

I així les coses, mentre una jove infermera ignorant diu imbecil·litats en una xarxa social pensant-se que l’univers sencer és una rèplica de la Taberna Casa Manteca, l’extrema dreta fa anys i panys que brama a favor de l’aplicació d’un 155 en l’educació a Catalunya, perquè es facen proves d’espanyol a totes les escoles de l’Estat que molts dels seus líders no passarien, per relegar el català a una posició encara més subsidiària fins que acabe boquejant i morint. Putos supremacistes…

Comparteix

Icona de pantalla completa