Diari La Veu del País Valencià
La 3a edició del programa Talent Rural de l’UJI ofereix dotze places

La Universitat Jaume I (UJI) de Castelló de la Plana, amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, ha iniciat el termini de presentació de sol·licituds per a la III edició del programa Talent Rural d’aquest curs lectiu, que disposa de 12 places i estarà obert fins al 25 de juliol.

La iniciativa contempla fins a un màxim de 12 ajudes en empreses de municipis de les comarques de l’interior del nord del País Valencià de menys de 3.000 habitants que tinguen menys de 250 treballadors.

Aquest programa està dirigit als estudiants de l’UJI que volen aprendre a través de pràctiques externes, concordants amb els seus estudis i qualificació, en entitats públiques i privades que, pel fet d’estar situades en poblacions rurals xicotetes, «són desconegudes i tenen dificultats per a atraure el talent».

El diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha destacat l’activació d’aquest programa que «acosta el coneixement i talent de l’alumnat als municipis d’interior per a fomentar sinergies professionals i vitals durant el període de pràctiques en entitats rurals».

En concret, les ofertes estan dirigides a estudiants de 14 titulacions, nou graus i cinc màsters amb perfils diversos a Navaixes (l’Alt Palància), la Salzedella (el Maestrat), Montanejos (l’Alt Millars), Xert (el Maestrat), Viver (l’Alt Palància), les Coves de Vinromà (la Plana Alta), Albocàsser (el Maestrat), Culla (el Maestrat), Morella (els Ports), la Vall d’Alba (la Plana Alta) i Sant Mateu (el Maestrat).

Les ajudes mensuals als alumnes comprenen: allotjament (fins a 400 euros bruts/mes), ajuda en l’estudi (300 euros bruts/mes) i les despeses d’alta de Seguretat Social. Les despeses d’allotjament s’hauran de justificar amb les corresponents factures.

D’altra banda, l’empresa haurà d’aportar la quota a la Seguretat Social que li corresponga i a més, voluntàriament, podrà ampliar l’ajuda en l’estudi. No obstant això, en cap cas la pràctica suposa una relació laboral i les possibles contingències estan cobertes amb el segur escolar o amb l’assegurança contractada a aquest efecte per a majors de 28 anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa