Diari La Veu del País Valencià
L’AVL insta l’alcalde de Burjassot a «reactivar o crear de nou» la Fundació Vicent Andrés Estellés

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha instat l’alcalde de la localitat de Burjassot a «reactivar o crear de nou» la Fundació Vicent Andrés Estellés. La presidenta de l’ens normatiu, Verònica Cantó, i la secretària, Immaculada Cerdà, s’han reunit amb el batle d’aquest municipi de l’Horta Nord, Rafael García, per transmetre-li la «preocupació» de la institució pel tancament de la fundació. També li han recordat que Vicent Andrés Estellés és «un dels millors poetes valencians i, sens dubte, el més conegut, celebrat i homenatjat, de la nostra llengua i la nostra cultura».

La presidenta de l’Acadèmia li ha traslladat la necessitat de buscar «una solució digna per reconéixer, des de Burjassot, ciutat on va nàixer Vicent Andrés Estellés, el llegat de l’escriptor». Així mateix, ha encoratjat l’alcalde a portar la iniciativa per «reactivar o crear de nou una fundació, o el que calga, per reconéixer encara més el poeta i difondre el seu llegat i la seua obra».

Cantó ha apuntat que el tancament de la Fundació ha sigut fruit d’un tràmit administratiu, ja que depenia de l’Institut de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Burjassot, que es va dissoldre el 2019.

Per la seua banda, l’alcalde ha agraït l’interés i la preocupació de l’AVL i també ha manifestat que buscarà solucions a fi de desencallar la situació i explorarà la implicació altres institucions, comptant amb el suport de la família d’Estellés.

«Considerat un dels grans poetes europeus, Vicent Andrés Estellés va ser designat per l’Acadèmia Escriptor de l’Any 2012. La seua transcendència literària, intel·lectual, social i cívica ha influït en tots els àmbits de la societat valenciana. Hui continua sent un referent per a milers i milers de valencians», ha subratllat la institució.

Comparteix

Icona de pantalla completa