Diari La Veu del País Valencià
Convoquen una protesta davant del Palau de la Generalitat contra la cessió d’aigua del Xúquer a Almeria

Xúquer Viu ha convocat una concentració aquest dijous, 26 de maig, a les 12 h, davant del Palau de la Generalitat per manifestar la seua oposició al transvasament d’aigua del Xúquer a Almeria i reclamar el suport del Consell en la defensa del riu i l’Albufera. Una protesta que se suma la que es va dur a terme dissabte passat a Antella (la Ribera Alta).

L’entitat ha assenyalat que manté la manifestació, tot i haver aconseguit, en només deu dies, la paralització per part del Ministeri de la venda d’aigua del Xúquer cap Almeria mitjançant una cessió de drets d’aigua de la Séquia Reial del Xúquer en favor de la mercantil S.A. Aguas de Almanzora. Una operació mitjançant la qual es vendrien «10 hm³ anuals, durant, en principi, 5 anys, amb la intenció de rebre 3 milions anuals d’euros, fins a 15 milions al cap dels 5 anys per 50 hm³».

I farà la protesta per recalcar, davant de la màxima institució valenciana, «la fragilitat de les nostres masses d’aigua –rius, aqüífers i zones humides- i la necessitat d’estar vigilants davant totes les agressions que per interessos econòmics posen en perill el futur del Xúquer i l’Albufera».

Xúquer Viu ha insistit en la importància de la defensa del riu Xúquer, «el principal riu» del País Valencià, que «moltes vegades els nostres governants no defensen prou davant altres masses d’aigua, oblidant que el futur de l’Albufera està irremeiablement lligat al futur del riu». «El Xúquer representa més del 80% de les aportacions a l’Albufera i, sense un bon estat del riu, serà impossible el bon estat de l’Albufera», ha recordat.

Posteriorment, l’organització també presentarà un escrit a la Delegació de govern espanyol, adreçat a la Ministra de Transició Ecològica, en què expressa la preocupació pel futur del Xúquer i l’Albufera i demana el compliment de la Directiva Marc de l’Aigua per assolir el bon estat de les masses d’aigua.

Comparteix

Icona de pantalla completa