L’AVL respon a Mazón que continuarà treballant sota el rigor científic

El president de la Generalitat havia demanat «revalencianitzar els criteris lingüístics»

La reunió que ahir dilluns van mantindre el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Verònica Cantó, es va desenvolupar des de la cordialitat, tot i que s’ha evidenciat la disparitat de criteris.

Si Mazón va demanar a l’AVL «revalencianitzar els criteris lingüístics», en clara al·lusió indirecta a incorporar normatives acientífiques com les desenvolupades per la Real Academia de Cultura Valenciana (RACV), Cantó, que va atendre els mitjans després de la reunió, va dir que el missatge que havia traslladat a Mazón és que l’AVL continuaria treballant des de criteris «científics i rigorosos», «tal com hem estat actuant fins ara».

Tot i aquesta diferència, Cantó assegurava que la reunió va ser cordial, que la relació entre la Generalitat i l’AVL es desenvoluparà «des de la normalitat institucional» i va assegurar també que Mazón «té clar que l’autoritat del valencià és l’AVL, i vull entendre i suposar que totes les conselleries en respectaran la normativa».

Segons Cantó, Mazón tampoc no va traure el debat de la unitat de la llengua ni tampoc va demanar un distanciament de l’Institut d’Estudis Catalans.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.