Mazón demana a la presidenta de l’AVL «revalencianitzar els criteris lingüístics»

El president de la Generalitat i la de l’AVL, Verònica Cantó, han mantingut una reunió

Presidència de la Generalitat Valenciana ha emès una nota de premsa en què s’explica que el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha plantejat a la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Verònica Cantó, «recuperar l’esperit fundacional de l’Acadèmia».

A més, en la mateixa nota –l’AVL no n’ha enviat cap–, es comenta que Mazón ha plantejat «revalencianitzar conjuntament els criteris lingüístics de la Generalitat amb la col·laboració de l’AVL». A banda, segons Mazón, «no pot ser que hi haja valencians que se senten al marge de la normativa», i el president valencià demana «iniciar un procés obert i permanent perquè cap valencià no se senta exclòs» de l’AVL.

En aquest sentit, segons el mateix comunicat, Mazón i Cantó han acordat celebrar una sessió bilateral entre la institució acadèmica i la Conselleria d’Educació, liderada per José Antonio Rovira (PP), «per a iniciar un procés de sensibilitat i coordinació conjunta». Cal recordar que Rovira, en una roda de premsa, va desautoritzar l’AVL dient que «no té la veritat absoluta» sobre la normativa del valencià.

Per últim, en la mateixa nota s’indica que Mazón es reunirà amb tots els grups amb representació a Les Corts «per a obrir un procés que aconseguisca el major consens possible».

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.