Diari La Veu del País Valencià
Julia Llopis deixa l’acta com a regidora del PP a Alacant i s’apropa a Vox

La que fins ara havia sigut regidora d’Acció Social i Educació a l’Ajuntament d’Alacant amb el PP, Julia Llopis, ha entregat l’acta com a membre de la corporació municipal. La decisió ha resultat polèmica en tant que Llopis va assistir, el passat cap de setmana, a un acte de Vox a Alacant, partit al qual ja es va aproximar al 2019 després que li oferiren liderar la llista de la formació ultradretana al Congrés espanyol a les eleccions d’abril d’aquell any.

En aquell moment, l’alcalde Luis Barcala la va incorporar a la llista municipal, però la travessia de Llopis com a regidora no ha sigut senzilla. L’edil, que procedeix de liderar la Confederació Catòlica Nacional de Pares de Família i Pares d’Alumnes (CONCAPA), ja havia sigut especialment estrident en matèries com ara l’ensenyament en valencià. Com a regidora, Llopis ha prioritzat la inclusió de representants de l’escola privada i concertada dins del Patronat d’Educació, i ha tingut un enfrontament constant amb les AMPA dels centres públics d’ensenyament.

Especialment controvertida ha sigut la seua actitud a l’hora de negar ajudes del pla Edificant per a fer noves escoles o per a reformar les existents mentre alguns pares i mares d’alumnes han denunciat l’estat deteriorat de moltes d’aquestes instal·lacions. Llopis també ha protagonitzat polèmiques amb els representants veïnals dels barris més vulnerables de la ciutat d’Alacant, especialment durant l’etapa més dura de la pandèmia.

Recentment, l’alcalde Luis Barcala ha acabat d’anunciar la seua llista a les eleccions municipals, i Llopis n’ha quedat exclosa. Aquesta decisió va anar seguida de la seua participació en un acte de Vox, partit que, tot fa pensar, la inclourà en la llista a les Corts Valencianes per la demarcació d’Alacant, possiblement com a número quatre. El cert és que la bona relació de Llopis amb Vox ve de lluny. I no només perquè el partit ultradretà mirara d’incorporar-la a les llistes el 2019, sinó perquè en l’actual legislatura municipal, Vox només ha tingut elogis per a Llopis dins del PP, a la qual han aplaudit per ser «l’única regidora que planta cara al Botànic», va dir Mario Ortolà, regidor del partit d’extrema dreta i número dos de la llista local d’enguany.

Llopis va estar en primera fila de l’acte de Vox el passat dissabte a Alacant, liderat pel diputat estatal Jorge Buxadé –que va ser militant de Falange–, per la síndica Ana Vega –qui tornarà a liderar la llista a Les Corts per Alacant–, per l’alcaldable Carmen Robledillo i pel candidat a la Generalitat, Carlos Flores Juberías, exmilitant de Fuerza Nueva i condemnat fa dues dècades per maltractament.

Comparteix

Icona de pantalla completa