Diari La Veu del País Valencià
Pep Alandete renuncia a participar en les primàries de Compromís per Gandia [Vídeo]

Tal com es preveia, el vicealcalde de Gandia (la Safor), Pep Alandete, ha renunciat a participar en el procés de primàries tancades de Compromís per a tornar a ser elegit cap de llista de la coalició valencianista en les pròximes eleccions municipals.

Alandete, que històricament ha estat vinculat a la Unitat del Poble Valencià i a l’antic Bloc, així com al teixit associatiu de la capital de la Safor, reclamava que la coalició celebrara primàries obertes a Gandia per a triar candidat a les municipals amb l’argument «d’enfortir la democràcia interna». La direcció de la coalició ha rebutjat aquesta possibilitat, sota el pretext que el reglament que estableix que les primàries a Gandia han de ser tancades –només són obertes a les considerades «grans ciutats», que són València, Alacant, Elx i Castelló de la Plana, així com també per a elaborar les llistes a les Corts valencianes– va ser aprovat per l’absoluta majoria de la coalició.

Tant Més com Iniciativa, partit al qual es va afiliar Alandete fa un any arran de les seues desavinences amb l’antic Bloc a Gandia, han rebutjat la proposta de primàries obertes plantejada per Alandete, i per a la qual l’encara vicealalcade va arreplegar més de 600 signatures.

En el rerefons d’aquesta disputa hi ha un enfrontament mantingut entre la direcció de la coalició a Gandia, pròxima a l’executiva de Més; i el sector crític dels nacionalistes, ben nombrós a la Safor. Aquest sector va impulsar Alandete perquè fora nomenat alcaldable el 2019 contra Alícia Izquierdo, candidata de la direcció local, que va ser derrotada per molts pocs vots de diferència.

Aquest 2023, amb la retirada d’Alandete, l’única candidata per a esdevenir alcaldable serà Alícia Izquierdo, i caldrà veure si les persones pròximes a Alandete promouen una candidatura alternativa a Compromís, tal com han suggerit els últims dies.

Comparteix

Icona de pantalla completa