Diari La Veu del País Valencià
ERPV es desmarca de la coalició Més Gandia per a les eleccions del 2023

Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) ha emès un comunicat per a anunciar que aquest 2023 no s’incorporarà a la llista de confluència en què ha participat en les dues últimes eleccions municipals a Gandia (Safor). Aquesta llista plural, liderada per Compromís, s’ha mirat de reeditar de cara al 2023, i des d’ERPV afirmen haver estat «convidats» per a repetir la fórmula electoral, que ha desembocat des del 2015 en resultats positius, atès que membres d’aquesta llista han pogut incorporar-se a l’executiu local en coalició amb el PSPV.

Però independentment d’haver accedit al govern local, des d’ERPV titllen l’experiència de coalició com a «gens gratificant, perquè ràpidament es va defraudar l’expectativa creada i es van pervertir o frustrar molts compromisos adquirits pels grans partits de la coalició». Segons denuncien els republicans, al grup municipal no han estat partícips «en cap moment» de les decisions preses. «Als republicans se’ns ha negat o ignorat totes les propostes de ciutat que hem aportat: des dels noms de carrers o el retorn de l’escultura d’Antoni Miró, 25 d’Abril 1707, promés per Més Gandia i pel PSPV; a les millores en la Fira del motor. Des del tancament del trànsit al centre de la ciutat, que s’hauria de quedar només per a veïns i autoritzats; fins a les bonificacions municipals per a vehicles no contaminants. Des de la implementació en la normalització del valencià, tan abandonada, fins a la defensa de l’Auir o la marjal. Des de l’incompliment dels acords com el codi ètic i el codi feminista fins a la tan argumentada i poc complida separació de les esferes política i religiosa», denuncien.

Però ERPV ha lamentat especialment «la falta d’interès, la inacció total, davant les nostres denúncies en la contractació de la gestió de l’aigua potable i els dipòsits de pluvials. Des d’ERPV hem advertit repetidament de la negligència en els afers públics, per part de l’Ajuntament, en una infraestructura essencial i de molts milions d’euros de cost a càrrec de la ciutadania», asseguren.

Per tot això, diuen haver «participat en la coalició Més Gandia basant-nos en un projecte de ciutat que mai no va arribar a encetar-se. En cap moment s’ha treballat en un projecte comú, sinó que cada regidoria que ha ocupat el nostre grup ha fet la seua guerra. El grup municipal no ha funcionat i, evidentment, s’ha menystingut amb arrogància la veu de qui no tenia regidoria. Hem assistit, atònits, a baralles internes, tan estèrils com lamentables, entre els mateixos integrants dels grans partits de la coalició», conclouen, en referència a la disputa que es viu al si de la coalició Compromís entre el candidat d’Iniciativa i la de Més.

Des d’ERPV se senten «maltractats» pels partits que han integrat la coalició electoral a la capital de la Safor, i els republicans fan pública la seua voluntat de presentar-se a les eleccions municipals, si bé descartant la fórmula de coalició utilitzada des del 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa