Diari La Veu del País Valencià
L’alcaldessa de Calp (PP) deixa dos regidors sense competències i intensifica la guerra amb Mazón

Ara fa dues setmanes, el president de la Diputació d’Alacant i dirigent del PP al País Valencià, Carlos Mazón, va fer saber que el seu predecessor a la institució provincial, César Sánchez, seria el candidat a l’Alcaldia de Calp (Marina Baixa) a les pròximes eleccions municipals.

Aquesta decisió suposava tota una reestructuració interna en el PP valencià. Sánchez, diputat al Congrés per Alacant des del 2019, és un dels referents del partit més pròxim a l’exdirigent Francisco Camps a les comarques del sud. Tot el contrari que Mazón, fill polític d’Eduardo Zaplana, qui va fer emergir aquest sector gràcies a la seua excel·lent relació amb la direcció estatal del partit en l’època de Pablo Casado. Mazón va decidir que Sánchez, que va ser alcalde de Calp entre 2011 i 2019, optara a aquesta alcaldia novament en el que s’interpretava com un moviment per a pacificar les famílies internes que conviuen al si del PP valencià. Especialment al sud, on el zaplanisme ha tingut una força històrica, arribant-se a enfrontar de manera pública amb la direcció de Camps.

El canvi de peces al tauler va tindre una altra derivada. L’alcaldessa actual de Calp, Ana Sala, també del PP, va convocar una compareixença per a criticar aquesta decisió. Va comparar la seua marginació amb «la maniobra que va fer Pablo Casado contra Isabel Bonig», la mateixa que va servir per catapultar Mazón a la direcció del PP valencià, i també va afirmar que si no haguera sigut una dona, aquest relleu forçat no s’hauria produït.

Ara, aquell enuig ha tingut més conseqüències. Sala, que governa Calp amb 11 de 21 regidors –9 del PP i 2 de Cs–, ha decidit deixar sense competències dos regidors del PP: Hilde Backaert –edil d’Estadística, residents internacionals i Consum– i Domingo Sánchez –regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat. L’alcaldessa ha al·legat pèrdua de confiança i la voluntat de «millorar l’eficàcia del servei públic». Aquestes competències seran assumides per altres regidors que sí que retindran el seu càrrec.

Comparteix

Icona de pantalla completa