Diari La Veu del País Valencià
El treball d’Agustí Centelles, fotògraf cabdal de la Guerra Civil, analitzat en un seminari de la UV

L’Observatori Cultural de la Universitat de València ha organitzat el seminari «Centelles: imatge, memòria i arxiu» per a analitzar el treball que va dur a terme el valencià Agustí Centelles, conegut per fotografiar la Guerra Civil espanyola. La sessió se celebrarà el dia 14 de desembre, a les 18 h, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau. L’assistència és gratuïta i requereix inscripció prèvia.

Agustí Centelles Ossó (el Grau, València, 1909 – Barcelona, 1985) és considerat un dels precursors del fotoperiodisme a l’estat espanyol. És autor d’algunes de les imatges més representatives de la Guerra Civil, així com del valuós testimoniatge gràfic que documenta el seu internament al camp de concentració de Bram, a França, entre els mesos de març i setembre del 1939. El seu arxiu està compost per més de 10.000 fotografies i 5.600 negatius.

En aquest seminari, que servirà per a revisar les repercussions del seu llegat, alguns capítols desconeguts de la vida del fotoperiodista i la seua trajectòria en fotografia industrial i publicitària, hi participaran la investigadora Teresa Ferré, que ha dedicat part de la seua producció acadèmica a l’obra d’Agustí Centelles, i el fotògraf Sergi Centelles, fill d’Agustí.

Presentarà l’acte el director acadèmic de l’Observatori Cultural, el professor de la Universitat de València Raúl Abeledo, i moderarà el debat la fotoperiodista valenciana Eva Máñez.

Comparteix

Icona de pantalla completa