Diari La Veu del País Valencià
Diari de la Marxa de Pensionistes des d’Alzira fins a Madrid | 1a i 2a etapes [Vídeo]

El primer d’octubre, a Alzira (la Ribera Alta), un grup de pensionistes va començar una marxa a peu de quinze etapes fins a Madrid, on el dia 15 tindrà lloc una manifestació del Moviment Pensionista, i també de treballadors i de la resta de Moviments Socials, per a exigir «un augment de salaris i pensions segons IPC real, uns serveis públics de qualitat, l’eliminació de la bretxa de gènere en salaris i pensions, una pensió de viduïtat del 100%, i l’auditoria pública dels comptes de la Seguretat Social, aprovada en la llei de la reforma de les Pensions».

No hi ha prevista cap altra marxa des de cap altre lloc. Caminen, «en realitat, per fer durar la protesta i per mostrar que estan disposats a fer alguna cosa més que posar-se una samarreta i anar un dissabte a una manifestació», assenyala Xavier Serra en un article.

La Plataforma de Pensionistes d’Alzira, Unió per les Pensions, integrada en la Coordinadora Valenciana per la Defensa del Sistema Públic de Pensions i de la Coordinadora Estatal (COESPE), han programat i gestionat les etapes amb l’ajuda de les plataformes d’Ontinyent (la Vall d’Albaida), Petrer (el Vinalopó Mitjà), Sueca (la Ribera Baixa), Valladolid i Madrid. Durant la ruta pernocten a poliesportius i doten de contingut les jornades amb xerrades sobre la problemàtica de les pensions en seus d’Associacions de Jubilats i de dones, i alguns instituts d’educació secundària.

A més dels representants dels Pensionistes del País Valencià, s’han unit a la marxa pensionistes d’Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya i el País Basc. En total 30 pensionistes, de moment (el nombre pot augmentar en aquests dies), 22 homes i 8 dones.

La primera parada del recorregut ha sigut a Minglanilla i la segona, a Castillejo de Iniesta, tots dos municipis de Castella-la Manxa.

La portaveu de Pense Pensions Dignes, Pilar Medrano, fa un resum de les dues primeres jornades en aquests vídeos per a Diari La Veu.

Comparteix

Icona de pantalla completa