Diari La Veu del País Valencià
Compromís: «Hem vist en directe una crisi del govern PP i Vox a València»

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha asseverat que en el ple celebrat aquest dimecres van presenciar un «espectacle», una cosa «insòlita» que no s’havia produït mai al consistori: «Vam assistir en directe a una crisi del govern de coalició PP i Vox de la senyora Catalá».

Així s’ha referit Tello als fets succeïts en el ple, quan els quatre regidors de Vox -formació que integra l’executiu de la ciutat amb el PP- van obligar a parar la sessió després d’abandonar-la per la decisió de Catalá de no cedir-los un torn de paraula.

El grup municipal de Compromís ha recalcat que l’alcaldessa, María José Catalá, del PP, ha de «triar entre governar en minoria amb forces democràtiques o cedir al xantatge de la ultradreta». I ha recordat que «durant els huit anys de govern de coalició progressista no havia passat mai un fet així perquè per damunt de tot estava el diàleg i la responsabilitat per donar l’estabilitat i la confiança que demana la ciutadania de les seues institucions». «Però ara tenim un govern tòxic per a València», ha afirmat la regidora.

«Alcaldessa feble»

«La senyora Catalá és una alcaldessa feble. Aquest esperpent no s’havia vist mai i això és el que ocorre quan entren els fatxes en les institucions, com permet el PP. Catalá està entre l’espasa i la paret: ha de triar entre governar en minoria arribant a acords puntuals amb les forces democràtiques, com li vam oferir en el seu moment a l’alcaldessa des de Compromís, o continuar cedint davant el xantatge de la ultradreta, que, en aquest cas, a més de fatxa és esperpèntica. I això últim és el que ha triat», ha subratllat.

Per a Tello, «Vox es riu de les institucions i les utilitza per a fer el seu circ particular amb greus conseqüències per a la ciutat: 37 milions d’euros que s’han quedat en l’aire i que anaven destinats, entre altres, a les famílies afectades per l’incendi de Campanar, també a Serveis Socials i serveis municipals com ara neteja, policia o bombers».

«El numeret de Vox el patiran els veïns i les veïnes de València i la gent més vulnerable», ha recalcat la regidora de Compromís, que ha insistit que «l’Acord del PP-Vox ens està fent perdre massa coses ja: temps, recursos, esforços i la imatge de ciutat». «És un acord molt tòxic per a València», conclou.

Més notícies
Josep Barberà i Maria Pérez, expresident i exsecretària general d'ERPV / Daniel Garcia-Sala
L’expresident d’ERPV, denunciat per delictes contra la llibertat sexual
Notícia: L’expresident d’ERPV, denunciat per delictes contra la llibertat sexual
Comparteix
La denunciant és Maria Pérez Company, fins fa poc secretària general del partit
La castellanització del sud… i de tot el país
Notícia: La castellanització del sud… i de tot el país
Comparteix
És la societat civil, organitzada i conscient, l’únic agent capaç de posar remei a aquesta situació
Cabrafotuda a Cabanes
Cabrafotuda anuncia la Trobada de la Plana Alta a Cabanes [Vídeo]
Notícia: Cabrafotuda anuncia la Trobada de la Plana Alta a Cabanes [Vídeo]
Comparteix
L'influencer ens ofereix un altre lliurament de la sèrie dedicada a diferents pobles i ciutats del País Valencià realitzada en col·laboració amb Diari La Veu
L'actor i humorista Xavi Castillo
Xavi Castillo donarà «relíquies» al futur museu del Sant Calze [Vídeo]
Notícia: Xavi Castillo donarà «relíquies» al futur museu del Sant Calze [Vídeo]
Comparteix
Entre altres objectes, aportarà al centre «el braç incorrupte del Bigfoot de Nàquera»

Comparteix

Icona de pantalla completa