Diari La Veu del País Valencià
Adolf Beltran imparteix una conferència sobre Vicent Ventura

El periodista Adolf Beltran, director de l’edició valenciana d’eldiario.es, impartirà el pròxim dijous a les 10 del matí la conferència «Vicent Ventura i la condició ciutadana» a l’aula 404 de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

La xarrada s’organitza a propòsit del centenari del periodista i polític Vicent Ventura, nascut a Castelló de la Plana el 1924, i al voltant del qual s’ha organitzat una comissió amb persones relacionades amb el món de la cultura, del periodisme, de la universitat i de la política per a organitzar els actes del centenari. Anna Aguilar, neboda de Vicent Ventura, lidera aquesta comissió coordinada per Francesc Pérez Moragón.

Beltran, qui impartirà la conferència, ha treballat com a periodista a Notícias al Día, al setmanari El Temps, a El País –on va ser responsable del suplement cultural Quadern– i actualment a eldiario.es. Al llarg de la seua trajectòria ha publicat llibres i va editar també la correspondència entre Joan Fuster, Vicent Ventura i Josep Garcia Richart, editada el 2003 per Tres i Quatre.

El periodista Adolf Beltran

La vida de Ventura

El periodista que enguany compliria cent anys va nàixer a Castelló de la Plana el 1925 i va morir a València a les acaballes del 1998. Militant del Partit Socialista Valencià (PSV), el primer que hi va haver amb les tesis de Joan Fuster com a referència i que cal no confondre amb l’actual PSPV, que posteriorment Ventura contribuiria a fundar per després abandonar-lo i alinear-se amb la Unitat del Poble Valencià. El 1962 va participar al IV Congrés del Moviment Europeu que es va celebrar a Munic, Alemanya, fet que li va costar l’exili i el posterior confinament a Dénia (Marina Alta).

Com a professional de la informació Ventura fundaria l’agència de publicitat Publipress amb socis com ara l’escultor Andreu Alfaro, Francesc Jarque o Josep La Roca.

Comparteix

Icona de pantalla completa