Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa’t ací

A les eleccions presidencials dels EUA de 2016, el correu electrònic de John Podesta, cap de campanya de Hillary Clinton, fou piratejat. S’hi va traure molta informació que alguns conspiranoics (els conspiranoics de sempre de fet, els terraplanistes, els negacionistes del virus, els antivacunes… l’extrema dreta, vaja) van utilitzar per a dir que a una pizzeria lgtbi, el Comet de Washington DC, s’hi feia corrupció de menors i que Hillary Clinton i el partit demòcrata n’estaven al darrere. Tot este bulo es coneix com Pizzagate.

Com sol passar amb estes coses, molta gent s’ho va creure i molta gent es va obsessionar. Un militant de base de l’extrema dreta, alimentat per la toxicitat de Twitter i pels mitjans de comunicació, es va presentar al Comet amb una metralladora per a alliberar els xiquets que estaven sent abusats. La realitat és que tot era una mentida, que tot s’havia magnificat i el que havien volgut els mitjans, l’extrema dreta i la dreta que s’hi va sumar al carro era emmerdar la figura de Hillary Clinton i, de rebot, el partit demòcrata. Molts mitjans de comunicació van haver de demanar perdó per donar cobertura als mentiders i engrandir una fake news.

La vulnerabilitat dels menors és un tema recurrent de l’extrema dreta a tot occident, i al qual la dreta de tota la vida se suma sense massa problemes i escrúpols. També ací al País Valencià ho estem veient. Estem veient com la dreta, l’extrema dreta i la dreta-que-se’n-va (Cs) està intentant desgastar la persona, la política que més ha lluitat pel benestar dels valencians i les valencianes, de les persones més fràgils i més vulnerables. La política que més ha plantat cara davant dels poderosos. La cara més visible de Compromís.

Mireu, jo vaig començar a militar a Més – Compromís, al BLOC en eixe moment, per gent com Mónica Oltra i crec que parle en nom de tot Més – Compromís i de Compromís si dic que crec en Mónica, crec en la veritat i encara m’il·lusiona quan puja a la trona i trau el seu vessant combatiu. Perquè ja sabíem que la nostra carta de presentació de vindre a transformar el País Valencià i millorar el dia a dia de valencianes i valencians, la felicitat de tots els dies, no agradaria a molts; sabíem que els qui van en contra del progrés ens ficarien tots els pals a les rodes amb mentides i «enredros», però ho estem fent, estem millorant la vida de les persones.

A què espera l’extrema dreta, la dreta sense escrúpols i l’univers mediàtic a parar esta bogeria? No ho pararan i, segurament, tampoc demanaran perdó. Ara bé, nosaltres continuem transformant este país, i Mónica, ens tens al teu costat per fer-ho i per a defensar la veritat. Jo amb Mónica Oltra, jo amb la veritat.

Comparteix

Icona de pantalla completa