Diari La Veu del País Valencià
El rector de la Universitat Catòlica de València assegura que «hui emergeix un pensament únic que arracona el dissident»

El rector de la Universitat Catòlica de València (UCV), José Manuel Pagán, ha manifestat que «la universitat corre hui el perill de ser colonitzada per allò que es considera políticament correcte, i es perverteix així el seu autèntic esperit de llibertat acadèmica». En aquest sentit, Pagán ha fet una crida a la comunitat universitària d’aquesta institució: «Estem atents perquè no ens cancel·len i per no autocancel·lar-nos».

Així ho ha asseverat el rector durant l’acte d’obertura del curs 2022-2023, que ha estat presidit per l’arquebisbe de València Antonio Cañizares. «En aquest canvi d’època, enmig d’una crisi de civilització, vivim un perillós viratge cap a allò que podríem denominar com un totalitarisme intel·lectual que no deixa espai a altres postures o visions, per raonables que aquestes resulten, sobre qüestions fonamentals com ara la dignitat de la vida humana, el bé de la família o la concepció de l’ésser humà. Hui emergeix un pensament únic que arracona el dissident i on el marge per a la discrepància s’acurta cada vegada de manera més angoixosa», ha dit.

D’aquesta manera, Pagán ha assenyalat la importància que la UCV «complisca la seua missió reivindicant el valor de la raó i de la veritat davant la força i la ideologia sense por a adoptar una postura contracultural des de la consciència que la universitat és un espai idoni en el qual es poden donar les condicions necessàries per a formar persones lliures, justes i solidàries, compromeses amb el bé comú».

Comparteix

Icona de pantalla completa