La Cívica-Escola Valenciana commemora els 90 anys de les normes de Castelló a Alacant

Ho farà aquest dissabte dia 24 al CEIP Joaquín Sorolla

La Cívica-Escola Valenciana celebrarà aquest dissabte dia 24 de setembre un acte commemoratiu per a celebrar el 90é aniversari de les Normes de Castelló, efemèride que es complirà al desembre. L’acte, que s’organitza al CEIP Joaquim Sorolla, al barri de Sant Blai, inclourà activitats de cultura popular i un concert infantil, i comptarà amb la col·laboració del CEIP i de l’AMPA del centre on s’organitza l’acte, així com del Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant, d’Els Nanos d’en Romeu, de la colla de cultura popular de l’Alacantí El Corball i de la Colla el Cocó, que protagonitzaran una mostra de cultura popular.

Les Normes de Castelló, que enguany compleixen noranta anys, van servir per oficialitzar el cos normatiu establit per Pompeu Fabra que unificava un mateix codi gramatical per a la llengua compartida per valencians, catalans i mallorquins. Entre els seus signants hi havia valencians destacats com ara Enric Soler i Godes, Gaietà Huguet, Carles Salvador o Nicolau Primitiu Gómez Serrano, entre molts altres.

Ara, Escola Valenciana engega una campanya per recordar l’efemèride en distintes ciutats valencianes, una de les quals Alacant, que commemorarà aquest aniversari amb el citat esdeveniment social i cultural.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.