Diari La Veu del País Valencià
La Diputació d’Alacant atorgarà subvencions per a walkie-talkies i fulletons informatius per a garantir la seguretat en esdeveniments taurins

La Diputació d’Alacant, presidida pel líder del PP valencià, Carlos Mazón, activarà una nova línia d’ajudes d’entre 80.000 i 100.000 euros adreçada als ajuntaments a condició de millorar la seguretat dels esdeveniments taurins, segons ha anunciat aquest dimarts el mateix Mazón, que s’ha reunit amb Germán Zaragoza, president de la Federació de Penyes Taurines.

Segons ha dit Mazón, que s’ha mostrat contrari a prohibir aquests esdeveniments, «el camí per a evitar que es produïsca un accident en aquests actes no pot ser el de la prohibició, sinó el de la informació, la conscienciació i el reforç de les mesures de seguretat», i per això ha anunciat per al 2023 la convocatòria d’una línia de subvencions en aquest sentit.

Les ajudes permetrien cobrir, teòricament, l’adquisició de braçalets identificatius i de walkie-talkies per als voluntaris, llits d’emergència per a traslladar ferits i fulletons informatius en diferents idiomes, així com la instal·lació d’alarmes.

El president de la Diputació d’Alacant diu que l’objectiu és «adoptar totes les mesures possibles que ajuden a millorar la seguretat, la informació, la conscienciació i la prevenció, i comptar amb la implicació de tots: ajuntaments, federació i participants». Segons diu, aquestes aportacions tindran una incidència positiva en la cobertura de les assegurances.

Comparteix

Icona de pantalla completa