Diari La Veu del País Valencià
Habitatge finançarà la compra a la Sareb de les vivendes de la Font d’en Carròs, d’on havien de desnonar famílies

La Vicepresidència Segona i la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, liderada per Hèctor Illueca (Unides Podem), finançarà a través del pla Adha la compra a la Sareb, per part de l’Ajuntament de la Font d’en Carròs (la Safor), d’una vintena de vivendes d’on les famílies havien de ser desnonades el passat 6 de setembre a la localitat.

Així ho han acordat aquest dilluns a la reunió que ha mantingut el vicepresident segon i conseller de Vivenda, Hèctor Illueca, amb l’alcalde del municipi, Pablo Puig (PSPV), per a buscar una alternativa per a aquestes famílies, que comptaven amb una ordre de desnonament que va ser paralitzada a principis de mes per la intervenció de la Conselleria i del consistori.

Després de la reunió, Illueca ha defensat que, «després d’estudiar el cas, la millor solució és la compra de les vivendes de la Sareb per part de l’Ajuntament, a través del pla Adha de la vicepresidència Segona, que és un programa d’ajudes als municipis per a l’adquisició i millora de vivendes».

D’aquesta manera, l’Ajuntament adquirirà les vivendes amb el finançament de la Conselleria a través de la Direcció General de Vivenda i Regeneració Urbana, després que el consistori i la Sareb hagen signat l’acord de compra que superaria el milió d’euros, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

«Des de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica no vam dubtar a l’hora de donar una resposta immediata que permeta aturar els desnonaments d’aquestes famílies», ha dit Illueca. El vicepresident segon també ha indicat que «si la Sareb és una entitat pública pagada per tota la ciutadania, no es poden permetre desnonaments a les vivendes d’aquesta entitat», perquè «un desnonament de la Sareb és un desnonament de l’administració», i «nosaltres estem ací per a protegir els drets socials bàsics de la ciutadania, no per a desnonar-la».

Comparteix

Icona de pantalla completa