Diari La Veu del País Valencià
Unanimitat política i social perquè Alacant siga la seu de l’Agència d’Intel·ligència Artificial

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat que Alacant serà candidata de la Generalitat Valenciana a acollir l’Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial (Aesia), segons ha confirmat ell mateix. Alacant competirà amb ciutats com ara Granada o també amb les que proposen els territoris de Galícia i Catalunya.

Pel seu compte, el president de la Diputació d’Alacant i líder del PP valencià, Carlos Mazón, també ha donat suport a aquesta aspiració i s’ha reunit amb representants de la Universitat d’Alacant, de la Universitat Miguel Hernández, de la Confederació Empresarial Valenciana i de la Cambra de Comerç d’Alacant per a donar-hi suport i que Alacant siga la seu d’aquesta entitat. Ho han fet en un acte, on s’ha signat aquest propòsit com a escenificació del suport.

El projecte també compta amb el suport de Compromís. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha dit que es pot construir un gran hub entre Alacant i València si el projecte s’acaba consolidant, a més d’opinar també que les dues ciutats han de treballar conjuntament: «no és bona la voluntat d’intentar acaparar-ho tot».

També des de Compromís, el portaveu municipal de la coalició a Alacant, Natxo Bellido, ha reivindicat que la ciutat «reuneix les condicions necessàries per albergar» l’agència, i ha recordat que l’Estat deu a Alacant una «compensació de dèficit d’inversió».

Aesia ha de ser l’entitat per supervisar la Intel·ligència Artificial. El Govern estatal destaca que aquest organisme encara no existeix a Europa, per la qual cosa l’Estat espanyol hi seria pioner. Aesia compliria amb tasques de supervisió i minimització de riscos en aquest àmbit i buscaria la generació d’un ecosistema d’investigació i de desenvolupament empresarial en Intel·ligència Artificial, segons descriu el mateix executiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa