Diari La Veu del País Valencià
Azuliber cessa totalment la producció de les plantes de cogeneració i aplica un ERTO

Azuliber, S.L., una de les principals empreses productores d’argila atomitzada, matèria primera utilitzada per a la fabricació de taulells i rajoles ceràmiques a les comarques de la Plana Baixa, la Plana Alta i l’Alcalatén, i que va ser adquirida pel Grup Pamesa el setembre del 2021, ha comunicat el cessament total de la producció, amb la consegüent aplicació d’un ERTO per causes productives i organitzatives, juntament amb la parada de les plantes de cogeneració d’alta eficiència. Tot això, segons ha explicat la companyia, a conseqüència de la «insostenible» situació actual, ocasionada pels elevats preus del gas i la incertesa reguladora.

El passat 11 d’agost la firma va enviar un escrit dirigit a l’adreça de l’IDAE, amb còpia a la ministra d’Indústria, a la ministra de Transició Ecològica, al president de la Generalitat Valenciana i al conseller d’Hisenda, en el qual mostrava la seua «preocupació» sobre el moment que travessava el sector ceràmic valencià.

Posteriorment el 19 d’agost va enviar novament un escrit als mateixos destinataris juntament amb els alcaldes de Vila-real, Onda, Almassora i l’Alcora després de l’«agreujament» d’aquesta situació. Finalment, el 26 d’agost va tornar a adreçar-se als mateixos destinataris plantejant la necessitat d’actuar «per a evitar aturades d’activitat». Segons l’empresa, la demanada va tornar a ser desatesa.

Després de tres escrits i «sense contestació ni accions» que pogueren ajudar el sector, la companyia ha assenyalat que es veu obligada a prendre decisions que no hauria desitjat mai.

Comparteix

Icona de pantalla completa