Diari La Veu del País Valencià
La vicealcaldessa d’Alacant (Cs) demana la dimissió d’Arrimadas: «Hem passat de ser l’esperança a la irrellevància»

Afiliats i alts càrrecs de Ciudadanos, entre els qui figura la vicealcaldessa d’Alacant, Mari Carmen Sánchez, han creat la plataforma «Somos Cs» perquè les bases decidisquen el futur del partit en una assemblea general extraordinària. Sánchez, que governa a l’Ajuntament d’Alacant en coalició amb el PP, ha dit que Arrimadas ha comès «grans errors» que han passat «una enorme factura» al partit, i ha demanat la seua dimissió, al mateix temps que ha exigit també la convocatòria d’una assemblea general perquè les bases i els afiliats decidisquen el futur de la formació.

«Somos Cs» s’autodefineix com un moviment impulsat per afiliats, càrrecs públics i orgànics de Ciudadanos que, «des de la lleialtat al partit», naix amb l’objectiu de convocar una assemblea general extraordinària perquè tots els afiliats decidisquen una nova estratègia i una nova direcció.

El moviment està impulsat per «rellevants» càrrecs i afiliats de tot l’Estat. Del País Valencià en destaquen l’esmentada Sánchez, el diputat provincial per Alacant Javier Gutiérrez o el diputat provincial per València Juan Córdoba. A la fundació d’aquest moviment li acompanya un manifest que destaca la història, els principis i els valors que, diuen, han caracteritzat el partit, i repassen els últims anys de Cs sota la direcció d’Inés Arrimadas i el seu equip.

«Aquesta plataforma sorgeix per l’amor propi que molts tenim al partit i per la necessitat que hi haja una formació de centre a Espanya per la situació actual del país i per fer les coses bé», ha dit Sánchez. La vicealcaldessa d’Alacant també destaca que Cs ha passat de governar en moltes autonomies a «desaparèixer de la vida pública» degut a les «dolentes decisions» de la direcció estatal. «Els canvis d’estratègia han provocat la pèrdua d’alguns governs autonòmics de què hi formàvem part fins assolir la irrellevància a Catalunya, per això cal fer autocrítica», ha dit.

Al seu torn, Sánchez ha lamentat que no s’haja convocat una assemblea general del partit «tal com marquen els estatuts», i insisteix que «siguen les bases i els afiliats de Cs els qui en decidisquen el futur». «No sabem què passa, però el que tenim clar és que el partit ha passat de ser l’esperança dels espanyols a l’absoluta irrellevància política. No som conscients dels errors que s’han comès els últims anys», ha afegit Sánchez, qui insisteix en la dimissió d’Arrimadas perquè, considera, el partit viu «el pitjor moment des de la seua creació».

Pel seu compte, Javier Gutiérrez, portaveu de Cs a la Diputació d’Alacant, on aquest partit també governa amb el PP, s’ha sumat a la iniciativa i reivindica, també, un congrés extraordinari en el partit. Gutiérrez, que va ser destituït com a coordinador provincial de Cs, diu que la direcció estatal i valenciana de la formació taronja «és un vertader desastre» i que cal que entre «aire fresc» en el partit, perquè considera que les decisions que s’estan prenent actualment «ens porten cap a l’abisme de la desaparició».

«El que estan fent és seguir el camí per a mantindre als llocs aquelles persones que ens han dut a aquesta situació», assegura Gutiérrez, qui demana que els afiliats i la militància decidisquen el futur del partit. Alerta que «volen procedir a una refundació del partit sense passar per una assemblea general després que hagen abandonat completament els més de 120 regidors que hi ha a la província d’Alacant, que no hem sabut res de la direcció autonòmica ni de la nacional en aquests tres anys de legislatura», assegura.

Altres alts càrrecs del partit a nivell estatal han dit que les enteses puntuals de Cs amb el PSOE o les mocions de censura en què els taronges han participat amb els socialistes i amb Unides Podem, com és el cas d’Oriola (el Baix Segura), haurien contribuït a llevar credibilitat al partit.

Comparteix

Icona de pantalla completa