Diari La Veu del País Valencià
L’entorn de la víctima de l’exmarit d’Oltra també assenyala l’advocat feixista José Luis Roberto

L’advocat, empresari i líder del partit feixista España 2000, José Luis Roberto, també ha estat assenyalat per l’entorn familiar de la víctima de l’exmarit de Mónica Oltra. Concretament, Roberto va ser l’advocat que va conduir el cas de Teresa, la víctima en qüestió, i va ser el mateix Roberto qui va celebrar amb paraules obscenes la imputació d’Oltra quan el cas va prosperar. Aquest advocat també havia sigut protagonista, poc abans, d’episodis d’assetjament i d’assenyalament a les portes del domicili particular d’Oltra, on seguidors ultradretans s’hi van concentrar per a increpar la llavors vicepresidenta del Govern valencià i per fer sonar amb estridència l’himne d’Espanya.

Ara, després que la víctima de l’exmarit de la vicepresidenta haja dit haver-se sentit «utilitzada» tant per Roberto com la també ultradretana Cristina Seguí, acusada d’haver-li promès habitatge i treball després de declarar contra Oltra pel seu cas, l’entorn familiar de la víctima també ha assenyalat públicament Roberto. Ho ha fet Paloma, qui es presenta com a cosina de la víctima i qui diumenge va fer múltiples acusacions contra el dirigent d’España 2000 a través de les xarxes socials.

Paloma, que recentment es va crear un compte de Twitter per a denunciar el cas i que ha publicat diversos vídeos per TikTok amb la mateixa intenció, va fer un fil contra Roberto acusant-lo de «corrupte» i d’haver utilitzat Teresa per a «netejar la seua imatge de corrupte i de racista». La familiar assegura tindre cridades de l’advocat gravades que inclouen «amenaces i coaccions» i en les quals li diu que «no ens refiem de Cristina» Seguí, al mateix temps que aconsella que la propagandista ultradretana siga «gravada en tot el que diu». Al seu torn, Paloma també acusa Roberto de no haver conduït el cas de manera altruista, sense cobrar diners, tal com l’advocat ha suggerit, i assegura que hi ha «un pacte firmat pel qual» a Roberto li correspondria «un percentatge bastant elevat» quan siga concedida «la indemnització que tu sol·licites», a més del fet que la víctima «haurà de retornar-li cada euro que li ha sigut prestat per a “ajudar-la”», protesta Paloma per Twitter.

Alhora, la cosina de la víctima també justifica la seua acusació contra Roberto, a qui titlla com a «corrupte», enganxant una captura d’una notícia del mitjà El Salto en què s’enumeren les sentències que ha hagut d’assumir l’advocat ultradretà.

Aquesta espiral d’acusacions partia d’una notícia publicada pel diari Levante-EMV el mateix diumenge, en què s’incloïen declaracions de Teresa, la víctima de l’exmarit d’Oltra, contra Cristina Seguí, propagandista ultradretana que va difondre el cas pels seus canals utilitzant la víctima com a testimoni de manera pública i constant. Teresa deia ara «sentir-se utilitzada» per Seguí i per les persones que teòricament li haurien ajudat de manera altruista per a resoldre el seu cas. Tot seguit que transcendira aquella publicació, Paloma va tornar a la càrrega contra Seguí i contra Roberto per Twitter fins al punt que tots dos van voler respondre les acusacions públicament per mirar de defensar-se’n.

Així, Seguí assegurava no haver conegut Teresa fins febrer del 2022, cinc anys després de la primera denúncia de la víctima contra l’exmarit d’Oltra, alhora que feia públic un àudio de Paloma en què assegurava haver sigut violada en un centre gestionat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, tot i que en l’àudio Paloma diu que no va voler denunciar després de ser pressionada pel mateix centre per a no fer-ho, segons es desprèn de l’arxiu gravat. Al seu torn, Seguí també assegurava «haver dut a terme una tasca titànica per la defensa de Teresa més enllà de l’àmbit jurídic», i acusa la Conselleria dirigida per Oltra en el seu moment de la situació creada, a més de fer seues les paraules publicades per José Luis Roberto al Facebook, tot negant les desconfiances mantingudes entre tots dos que, segons la cosina de la víctima, existien.

Roberto, en un post de Facebook en què enganxava també el text de la notícia publicada al Levante-EMV, deia que «durant 20 mesos vaig estar ajudant Teresa fora de la meua condició d’advocat i en assumptes que res tenen a veure amb el procés», relatant que va «coordinar» el seu primer treball a Torrevella, on li hauria sufragat un apartament i li hauria donat «milers d’euros quedant sempre en mal lloc per la irresponsabilitat continuada d’ells», deia en referència a Teresa i el seu entorn.

L’advocat feixista assegura que la cosina de la víctima «menteix més que no parla» i que «la gota que va fer vessar el got va ser l’última estafa perpetrada», presumptament entre Teresa i Paloma, «demanant diners amb enganys i dades falses que ha acabat amb denúncies i amenaces entre ells tot discrepant en el repartiment dels diners». En aquest context, diu Roberto, «em vaig apartar d’ells quan van exigir de forma amenaçadora Cristina Seguí perquè els facilitara treball a Madrid. Els vaig dir clarament que encara que hi haguera treball, amb amenaces i amb la situació que estaven generant, Seguí no anava a implicar als qui de fona fe oferien aquest treball».

Roberto es mostra «satisfet» de no haver «cedit al xantatge sentimental», diu, de l’entorn de Teresa, i acusa l’Estat «d’haver creat aquests fills del sistema que, després de tindre’ls tutelats fins als 18 anys, no els ha sabut donar ni formació ni escala de valors per a tindre una família amb dignitat».

Mentrestant, Paloma ha fet públiques captures de pantalla de xats de WhatsApp amb Roberto, on aquest li alerta que «s’està ficant en un bon embolic» i li amenaça dient-li que «m’asseguraré que acabes a la presó». Al seu torn, la cosina de la víctima retreu Roberto haver-la bloquejat pel WhatsApp després d’haver-li amenaçat i també el fet, diu, de no haver desmentit res del que Paloma ha dit sobre l’advocat feixista.

El cas de l’exmarit d’Oltra va acabar amb el seu empresonament i amb la imputació de l’exvicepresidenta valenciana i referent de Compromís, que va dimitir tot seguit que es fera oficial la investigació judicial contra ella. Caldrà veure si aquest gir acaba tenint conseqüències judicials.

Comparteix

Icona de pantalla completa