Diari La Veu del País Valencià
L’entorn de la víctima de l’exmarit d’Oltra acusa Cristina Seguí i José Luis Roberto d’haver-la utilitzat

El passat dilluns, l’activista i propagandista Cristina Seguí, tertuliana habitual en programes i mitjans de comunicació identificats amb l’extrema dreta, va respondre a un comentari per Twitter que suggeria que la víctima de l’exmarit de l’exvicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, que va dimitir amb la seua imputació per aquest afer, havia sigut utilitzada per Seguí i pel seu entorn.

Concretament, un usuari anònim li deia que Teresa, la víctima en qüestió, «està esperant que tu i els teus amiguets li doneu treball a la seua parella», però suggeria que el benestar de la víctima ja no li preocupava.

El comentari venia a propòsit del fet que Teresa, que ha aparegut en diverses ocasions en programes i en emissions en directe protagonitzades per Seguí sobretot en xarxes socials, ja no despertaria l’interès de la ultradretana, que des que va esclatar el cas que va acabar amb la condemna de l’exmarit d’Oltra s’ha erigit com a defensora dels drets de la víctima, presentant el seu testimoni per tot arreu i utilitzant-lo com a arma llancívola contra l’exvicepresidenta valenciana. Amb aquest relat, la víctima es va presentar al públic en diverses ocasions, amb nom i cognoms i a cara descoberta, i la seua versió dels fets era utilitzada per Seguí per assetjar Oltra a les portes del jutjat i a través de les xarxes socials.

Una vegada va dimitir Oltra, diverses veus de Twitter han acusat Seguí d’haver abandonat la víctima, fins al punt que la ultradretana ha respost les acusacions. En les seues contestacions, la propagandista defensa la condició de víctima de Teresa i diu, també, que li va buscar treball a Madrid, tant a ella com a la seua parella, oferta que la víctima hauria rebutjat perquè «volia estar a València, on té la gent que estima» i on estava buscant treball.

Seguí també assegurava, en un fil de Twitter el dilluns, que ha «ajudat Teresa de forma compromesa» fins al punt de «portar-la a hotels, comprar-li roba de bebè, aconsellar-li i algunes coses més». I a canvi, protesta la ultradretana, ella mateixa ha rebut whatsapps d’una dona, «de nom P, amenaçant-me de forma molt clara i violenta per no donar-li diners». Després d’aquesta argumentació, Seguí puntualitzava que «el meu compromís amb Teresa és relatiu a la justícia, però em desvincule completament de qualsevol tipus d’assistència personal que supere les meues obligacions i que pose en risc a mi o a la meua família».

El mateix dilluns, a última hora de la nit, Seguí responia a un nou tweet d’un compte improvisat ja desaparegut. La ultradretana acusava Teresa de «pressionar-me perquè em faça càrrec de la teua economia», al mateix temps que assenyalava la seua cosina de fer comentaris contra ella. Seguí afirmava en aquest fil que «es desvinculava» de la relació amb ells, i que «la meua única obligació es limita a continuar amb la batalla judicial contra Oltra i els seus alts càrrecs», de tal manera que explicitava la seua prioritat per la derivada política del cas, i no pel benestar de la víctima que tantes vegades ha dit defensar.

Abans, una usuària nova de Twitter que es presentava com a Paloma, i que deia ser cosina de Teresa, penjava la captura d’una conversa per WhatsApp amb Seguí, amb un comentari enviat a la ultradretana en què l’acusava, tant a ella com a José Luis Roberto, advocat en la causa i líder del partit feixista España 2000, d’haver utilitzat la situació de Teresa per a benefici personal.

En el fil de Twitter, Paloma justifica que Teresa rebutjara un treball a Madrid «perquè vol estar al costat de la seua família, com qualsevol persona normal, i perquè Seguí la va deixar tirada un dia al carrer amb el seu fill d’11 mesos». Per Twitter, la cosina de la víctima demana «consentiment» a Seguí per a publicar les converses «en què nega ajuda» a Teresa, amb qui assegura que la ultradretana «va jugar com va voler». Per acabar, es pregunta si com que Oltra ja va dimitir, la vida de Teresa «ja no li interessa». «Ja vas aconseguir el que volies, no?», etziba.

Des d’aleshores, Seguí no ha tornat a respondre aquestes acusacions.

Seguí, que també va ser dirigent de Vox, està alhora sent investigada per la Fiscalia per difondre un vídeo de les víctimes d’una presumpta agressió sexual a Burjassot (Horta Sud), que eren menors d’edat i de les quals van transcendir en alguns casos noms i cognoms, així com els seus perfils en les xarxes socials. Quan va difondre el vídeo, Seguí va suggerir que es volien fer famoses denunciant l’agressió sexual.

Comparteix

Icona de pantalla completa