Diari La Veu del País Valencià
Indignació amb Ximo Puig per dirigir-se a Elx en castellà durant la celebració del Misteri

Novament, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, es va tornar a adreçar als habitants de les comarques del sud en castellà. Un fet que ha generat indignació, atès que el president valencià ho ha fet, aquesta vegada, en el context de la celebració del Misteri d’Elx, una festa que se celebra de manera ininterrompuda des de fa 500 anys a la capital del Vinalopó, que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat i que, a més a més, es tracta d’una representació religiosa feta en valencià.

El president, en un tweet publicat des del compte de la Generalitat, apareix en un vídeo en què expressa, en castellà, el valor que suposen «cinc segles de tradició compartits per tot un poble. Hem d’agrair-ho a aquells que l’han sabut mantindre».

No és la primera vegada que el president valencià rep crítiques per adreçar-se al sud del país en castellà, atès que és la llengua que acostuma a utilitzar, també, quan protagonitza actes a Alacant o quan publica missatges en xarxes socials referides tant a les ciutats d’Alacant com a la d’Elx.

En aquesta ocasió, la xarxa ha tornat a esclatar.

D’altra banda, també hi ha hagut queixes per la retransmissió de la Festa d’Elx per part d’À Punt, on s’han sentit diversos comentaris en castellà durant la narració televisiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa