Diari La Veu del País Valencià
L’home fort de Cs a la Diputació d’Alacant queda suspès de militància

Un dels centres de més poder que encara reté Ciutadans és la Diputació d’Alacant, on governa conjuntament amb el PP. Això si es pot dir que el partit taronja encara manté la quota inicial amb què va estrenar la legislatura a l’organisme provincial. Javier Gutiérrez, diputat d’Infraestructures i regidor a Xixona (l’Alacantí), ha sigut suspès de militància pels dirigents de la formació taronja. Gutiérrez ja va ser destituït a meitat juny com a coordinador provincial, i ara ha quedat suspesa, de manera cautelar, la seua condició com a militant.

El també portaveu de Cs a la Diputació és víctima d’un conflicte entre els qui aposten per concórrer a les pròximes eleccions en solitari i els qui volen explorar la via de confluir amb el PP per evitar una desaparició més que probable de les institucions. Mentre María Muñoz, coordinadora del partit al País Valencià, ja ha assegurat que el seu partit no s’aliarà amb el PP en la pròxima contesa electoral, n’hi ha un sector ben destacat que empenta per fer possible una entesa o, almenys, que s’estudie. Gutiérrez està en aquest últim grup.

Gutiérrez, al seu torn, va ser crític amb la direcció valenciana del partit després de la moció de censura que es va realitzar a Oriola, capital del Baix Segura, contra l’alcalde del PP, Emilio Bascuñana, qui fins llavors havia governat amb Ciutadans. El partit taronja va segellar davant notari un relleu a l’alcaldia amb el PSPV, que va convertir en alcaldessa Carolina Gracia amb el suport de Cs –que s’han mantingut al govern local– i amb el suport extern de Canviem, la marca local vinculada a Unides Podem. El diputat i portaveu suspès es va mostrar crític no només amb la maniobra del seu partit, sinó també amb una presumpta deixadesa de la direcció de Ciutadans davant aquella operació. Segons molts militants del partit, la cúpula de Cs no va estar atenta a la jugada i no va actuar com consideren que calia.

Comparteix

Icona de pantalla completa