Diari La Veu del País Valencià
Gloria Calero deixa la Delegació del govern espanyol

La fins ara delegada del govern espanyol al País Valencià, Gloria Calero, deixarà el seu càrrec i es convertirà en senadora territorial substituint l’actual consellera d’Innovació i Universitats, Josefina Bueno. De moment es desconeix qui substituirà Calero com a delegada del Govern espanyol.

Calero va ser nomenada delegada al febrer del 2020. Va nàixer el 1954 a Sagunt (Camp de Morvedre), ciutat de què va ser alcaldessa amb el PSPV entre 2003 i 2007. Infermera de professió, va iniciar la seua carrera política com a regidora d’Igualtat i Serveis Socials a Sagunt el 1995.

Propera a la família liderada per l’exministre José Luis Ábalos, la marxa de qui fora el líder de la cartera espanyola de Transports va deixar Calero sense protecció. Al febrer del 2021, Calero va viure el període més delicat al davant de la delegació després de les actuacions policials desenvolupades a València per reprimir les protestes contra l’empresonament del raper Pablo Hasél. Calero també va ser assenyalada per permetre una manifestació neonazi a Benimaclet el 12 d’octubre del 2020, en què es va exhibir simbologia feixista.

Comparteix

Icona de pantalla completa