Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana la compareixença de Sánchez i la destitució d’Albares i Marlaska per la «massacre» de Melilla

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha registrat aquest diumenge la compareixença urgent del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, «després de la massacre» a la frontera de Melilla i les «inacceptables i reprovables» declaracions del cap de l’executiu estatal, que «aplaudeix» la resposta de la policia del Marroc.

Mulet ha assenyalat que «si aquesta resposta tan summament cínica, salvatge, i irresponsable l’haguera feta un president del govern del PP tothom estaria demanant el seu cap». «Si durant un govern del PP haguera passat una massacre com aquesta, amb com a mínim 37 morts, el PSOE estaria demanant dimissions i respostes contundents», ha insistit.

A més, Mulet ha registrat una petició de destitució dels ministres d’Afers exteriors, José Manuel Albares, i de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. «Albares és l’artífex de la nova relació política amb el Marroc, i si aquesta és la nova etapa i les noves maneres de relacionar-nos, és suficient per exigir el seu cessament», ha indicat.

De la mateixa manera, ha asseverat que la situació de Grande-Marlaska és insostenible, ja que, segons diu, policies marroquins van travessar la frontera «amb total connivència espanyola per massacrar els immigrants» dins del territori espanyol.

«És a dir, la invasió real al sòl de l’estat espanyol la va protagonitzar la policia marroquina per colpejar brutalment, detindre i retornar en calent els immigrants que ja estaven dins d’Espanya. Aquesta actuació viola tota normativa espanyola i internacional i no pot quedar impune. No podem tindre un ministre de l’Interior que permet barbaritats com aquestes», ha conclòs Mulet.

Comparteix

Icona de pantalla completa