La catedral de València acull la XVIII Multaqa de les Cultures, que reuneix cinc religions

Hi participen les comunitats cristiana, musulmana, hebrea, bahá'í i budista

La Catedral de València serà escenari, aquest divendres, de la inauguració de la XVIII edició de la Multaqa de les Cultures, que reuneix cinc cultures i religions. Les comunitats cristiana, musulmana, hebrea, bahá'í i budista s’aplegaran a la Capella del Sant Calze de la Seu a les 18 hores.

La Multaqa -paraula que en àrab significa «lloc de trobada amistosa»- té com a finalitat reflexionar i debatre sobre la importància dels valors en una societat actual habitualment dividida per motius ideològics o de credo, explica l'organització.

Aquest acte, afegeixen, «convertirà la ciutat en la capital mundial de la convivència i el diàleg amb el Sant Greal com a element unificador i comptarà amb la participació de representants de les Cultures del Mediterrani i de la Ruta de la Seda».

Junt amb els representants culturals i religiosos que seran presents, hi han confirmat l‘assistència el Director General de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional de la Generalitat Valenciana, Jorge Alarte; el regidor de Turisme de l'Ajuntament de València, Emiliano García; el canonge zelador del Sant Calze de la Catedral de València, Álvaro Almenar, i alcaldes de les localitats que formen la Ruta del Greal.

La XVIII Multaqa compta amb el suport de la Secretaria de Turisme de la Generalitat Valenciana, la col·laboració de l'Ajuntament de València i l'aportació de la Fondazione Cultura e Arte, braç operatiu de la Fondazione Terzo Pilastro-Internazionale.

Segons expliquen els responsables, la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat del País Valencià «s'ha convertit per aquest motiu en un referent internacional, combinant l'acolliment a la diversitat cultural amb elements patrimonials de referència mundial com la Seda i el Sant Greal, que cada any atrauen a la ciutat milers de persones de tot el món i representen un exemple del valor de l'hospitalitat que els valencians i la ciutat ofereixen als visitants i pelegrins».

La present edició d'aquesta Conferència Internacional es desenvoluparà en tres fases: la primera, l'acte d'obertura institucional a la Catedral de València; la segona, que se celebrarà a Malta, amb la finalitat de posicionar en l’àmbit internacional València com a Ciutat de la Seda i porta occidental de la Ruta, així com promocionar al Greal i a la Ruta del Greal en ocasió de la festivitat de Sant Llorenç, el mes d'agost, i la tercera, que tindrà lloc a Oliva, durant el mes d'octubre, i versara sobre «Vents de Turisme i Hospitalitat: Rutes Marítimes de la Seda i el Greal».

Tota la informació pot trobar-se a la web del Centre Unesco de València.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.