Diari La Veu del País Valencià
L’acadèmic de l’AVL Jordi Colomina analitza en dos volums la llengua de Sant Vicent Ferrer

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) presentarà —dimarts que ve, 28 de juny, a les set de la vesprada— al Museu de la Ciutat de València el llibre La llengua de sant Vicent Ferrer, dos volums que formen part d’una obra que és el resultat d’anys de treball i investigació de l’acadèmic Jordi Colomina.

«He dedicat molts anys en aquest llibre, ja que vaig començar a llegir i estudiar els sermons de sant Vicent Ferrer molt jove», explica l’autor.

El primer volum és una descripció exhaustiva de la morfologia i la sintaxi dels 300 sermons vicentins valencians conservats, completada amb una introducció al lèxic (amb uns 70 vocabularis temàtics) i una compilació d’onomàstica vicentina.

En els 9.745 articles del segon volum es defineix, s’exemplifica i es comenta tot el lèxic dels sermons, amb atenció especial a l’abundant fraseologia vicentina.

Més de 2.000 pàgines

En total, són més de 2.000 pàgines dedicades a la llengua de qui va ser declarat per l’Acadèmia Escriptor de l’Any 2019, coincidint amb el sis-cents aniversari de la mort del sant, una celebració que va tindre com motius conductors els lemes «Sant Vicent Ferrer, valencià universal» i «Projecció europea d’un sant valencià».

La presentació, que serà a càrrec del vicepresident de la institució, Joan Rafael Ramos, es completarà amb una visita guiada a la casa natal de Sant Vicent Ferrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa