Diari La Veu del País Valencià
Estrenem en exclusiva el nou videoclip de VerdCel, «Antònia immortal»

Verdcel presenta «Antònia immortal», el quart single d’avançament del disc que forma part de l’obra VerdSions, juntament amb un llibre que narra la vinculació de les cançons en la vida d’Alfons Olmo i poderosament enriquit amb il·lustracions ​de Daniel Olmo i fotografies de Juan Miguel Morales. Un compendi de relats autobiogràfics, maridat amb un disc a manera de banda sonora vital.

«Antònia immortal» és una adaptació de la peça original de l’artista francés Dominique A., que obri el seu cinqué disc Auguri. Una cançó inspirada en la novel·la My Ántonia, de Willa Cather, amb una lletra, abstracta, d’una bella poètica, que dona peu a ser interpretada de manera lliure.

Al llibre, l’alter ego de VerdCel, Alfons Olmo, relata la seua infantesa, l’adolescència i la joventut, en paral·lel a la música que l’ha acompanyat al llarg de la vida. Tot un mapa d’emocions arrelat sobre un recull de temes musicals únics que formen part d’un tot i que ajuden a conéixer la persona i l’artista.

El disc conté adaptacions al català de temes del pop i la cançó internacional originalment en anglés, castellà, italià i francés. Per a l’artista, «la biografia s’amaga darrere una tria de cançons, uns fets que són particulars, però alhora compartits i universals».

Així, a l’àlbum, hi ha per primera vegada ​en català cançons d’artistes tan consagrats i influents com ara Cyndi Lauper, Depeche Mode, Nirvana, Smashing Pumpkins, El Último de la Fila, Los Planetas, REM, Dominique A, El Niño Gusano, Señor Chinarro, Francesco de Gregori o els esmentats Family.

Comparteix

Icona de pantalla completa