Diari La Veu del País Valencià
«La bomba Carraixet», premi de la Fundació Huguet a la millor producció cultural en valencià

El Patronat de la Fundació Huguet ha guardonat el documental «La bomba de Carraixet» amb el premi a la millor producció cultural en valencià del 2021.

Aquest documental recorre la història de la família Giner i del nucli del grup musical Carraixet, tot recordant quan un grup d’extrema dreta va col·locar una bomba sota la seua furgoneta el 9 d’octubre del 1979, tal com ha indicat l’Ajuntament de Castelló de la Plana en un comunicat.

El president de la Fundació Huguet, Ignasi Garcia, ha destacat que aquest premi «reconeix els més de 40 anys de música en valencià i pretén mantenir la llengua viva». El documental «recorda un episodi fosc on el terrorisme feixista», ha afegit.

Alhora, ha manifestat que «els que odien el valencià estan disposats a creuar totes les línies». «Nosaltres hem de preservar la nostra llengua parlant-la i cantant-la, que és la manera de fer-la viva», ha valorat.

Garcia ha lliurat el premi ex aequo a la directora del documental, Helena Sánchez, i al grup musical Carraixet, amb el qual també es volen reconèixer «els mèrits del relat de la vida de la família Giner i els perills que es van patir durant el període de la transició a la democràcia».

‘La bomba Carraixet’ té una durada de 55 minuts, ha comptat amb la participació d’À Punt Mèdia i ha estat guardonat com a millor curt documental als IV Berlanga de l’Audiovisual Valencià 2021.

D’altra banda, el president de la Diputació de Castelló, José Martí (PSPV), ha destacat, durant l’acte de lliurament del guardó, que la promoció del valencià en l’àmbit de la cultura és fonamental per donar a la llengua el lloc que correspon».

«El valencià és la nostra casa comuna i un punt de trobada entre tots», ha expressat, alhora que ha posat en valor la importància de la Fundació Huguet, així com d’altres entitats, «en la defensa de la llengua i la cultura».

Comparteix

Icona de pantalla completa