La rectora de la UV cessa Ferran Suay com a director de Política Lingüística per uns comentaris que titlla de «masclistes»

Mavi Mestre assenyala que aquest comportament «no ha de produir-se en una universitat pública i democràtica com la nostra, que aposta per la igualtat»

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha cessat aquest dijous amb «caràcter immediat» Ferran Suay com a director del Servei de Llengües i Política Lingüística de la UV, per uns comentaris que titllat d’«inacceptables i masclistes» publicats a les xarxes socials.

Mestre, que ha qualificat així aquestes manifestacions, ha assenyalat que aquest comportament «no ha de produir-se en una universitat pública i democràtica com la nostra, que aposta per la igualtat». Suay exercia fins hui la direcció del Servei de Llengües i Política Lingüística de la Universitat de València.

L'entitat acadèmica ha ressaltat que durant el mandat de Mestre s'ha produït un «important avanç» en les polítiques d'igualtat, així com en «la coordinació amb la Generalitat per al desenvolupament d'accions que afavorisquen la igualtat, la diversitat i la protecció de les dones».

Ferran Suay Lerma, professor titular del Departament de Psicobiologia de la Universitat de València, va ser nomenat director del Servei de Llengües i Política Lingüística després de la reelecció de la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, el mes de març passat.

El seu nomenament, en el marc de «la renovació de diferents nivells directius» de la UV, es va produir sobre la base de la seua «dilatada trajectòria com a defensor del valencià i la diversitat lingüística, la seua participació en associacions internacionals i de defensa de la llengua i cultura valencianes, així com la seua activitat investigadora en aquest àmbit», assenyala l'entitat acadèmica.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.