Puig diu que Oltra ha donat «les explicacions polítiques que se li han demanat»

El president torna a descartar un avançament electoral i assegura que no hi ha cap «abraçada al catalanisme» dins del Botànic 

El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat aquest dilluns que la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, «ha donat les explicacions polítiques que se li han demanat» sobre el cas del presumpte encobriment per part de la Conselleria d'Igualtat que dirigeix dels abusos sexuals que va cometre el seu exmarit a una menor tutelada.

«En tot moment i condicions hem respectat i respectarem el plantejament de la justícia», ha asseverat en un desdejuni informatiu de Nova Economia Fòrum a Madrid, quan li han preguntat si la situació d'Oltra és sostenible, si eixirà del govern valencià en cas que finalment siga imputada i  si ha de dimitir o, en cas contrari, n’ordenarà el cessament.

Puig s'ha limitat a garantir que la Generalitat respecta i respectarà la justícia «en qualsevol cas», i  ha recordat que el procés està obert: «Veurem què decideix el TSJ i veurem com es transita aquesta situació».

«Res a veure» amb la investigació al germà

Quant a la situació del seu germà, investigat per suposades irregularitats en ajudes a les seues empreses, el president ha tornat a mostrar «màxim respecte a la justícia» i ha remarcat que va partir d'una denúncia del PP i que Francis Puig «forma part d'una xicoteta empresa local».

«Ell o qualsevol, qualsevol empresa que haja fet alguna cosa malament i haja de retornar subvencions, evidentment ho haurà de fer. No tinc res a veure amb aquesta història», ha subratllat. A més, ha ressaltat que «per sis vegades els jutjats de València han dit al PP que la Generalitat ha actuat en tot moment amb la màxima transparència i que totes les subvencions es van donar de manera correcta».

«No estic pensant en eleccions»

En clau política, sobre si té previst exhaurir l'any que resta de legislatura i si considera governar sense Compromís i UP com a socis, Puig ha repetit que «no hi ha cap condició en aquests moments que permeta pensar» a no dur a terme tots els projectes plantejats pel tripartit, com ara la captació de fons europeus. «En aquests moments no estic pensant en les pròximes eleccions, encara que sone una mica a eslògan», ha dit.

Respecte a si li sembla un perill el projecte polític que impulsarà la vicepresidenta Yolanda Díaz a l'esquerra del PSOE, ha assegurat que no ho veu així «en cap cas» perquè li sembla positiu que hi haja «espais de trobada i la menor atomització». Li ha desitjat sort i ha recalcat que els socialistes tenen 140 anys d'història i han hagut d’«ajustar-se a cada moment».

D'altra banda, sobre les diferències entre PSPV i Compromís entorn de l'abolició de la prostitució, el president ha garantit que la Generalitat farà tot el que puga per «eliminar aquesta forma d'esclavitud mitjançant la modificació de la Llei d'Espectacles». «No es pot ser equidistant», ha advertit i ha confiat que al Congrés hi haja el consens més gran possible.

També ha assegurat que no hi ha cap «abraçada al catalanisme» dins del govern del Botànic i que el País Valencià té la seua pròpia identitat com a nació històrica. «No tenim cap complex amb Catalunya», ha insistit, encara que ha reconegut que li agradaria que la relació entre els dos governs millorara i això depén de la Generalitat catalana .

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.