Diari La Veu del País Valencià
Avel·lí Flors rebrà el Premi Socarrat Major 2022 aquest dissabte a Vila-real

Avel·lí Flors i Bonet rebrà el Premi Socarrat Major 2022 aquest dissabte tal com va acordar l’assemblea de l’Associació Cultural Socarrats de Vila-real (la Plana Baixa) el passat 16 de desembre. L’acte de lliurament tindrà lloc durant la celebració d’un sopar al Casino de la ciutat.

Per a la concessió del guardó s’ha pres en consideració «la seua implicació en la lluita pels drets dels valencians des dels temps del franquisme, el seu compromís per la llengua i haver sigut, i ser encara, impulsor de moltes iniciatives en l’àmbit de la cultura valenciana».

Llicenciat en filologia hispànica, Avel·lí Flors i Bonet va ser rector de la Parròquia de Santa Isabel de Vila-real, on va normalitzar l’ús del valencià en tota la litúrgia, i també va ser professor de català a la Facultat de Teologia de València. Posteriorment, ja secularitzat, ha treballat com a traductor per a la Direcció Territorial de la Conselleria d’Educació i Cultura a Castelló de la Plana. Autor de diverses publicacions, i col·laborador en moltes altres, el 2015 va ser objecte d’un article de Vicent Pitarch (primer Socarrat Major) a la revista Serra d’Or titulat «Avel·lí Flors, la llengua per bandera». Finalment, cal recordar que va rebre el premi Valencià de l’Any 2013 de la Fundació Huguet.

Comparteix

Icona de pantalla completa